Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 74 (6784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

Consilierii PSD Cuşnir şi Nichitean i-au acordat lui Flutur o notă „aproape de maxim” pentru promovarea judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni PSD Dan Ioan Cuşnir şi Brînduşel Nichitean i-au acordat şefului administraţiei judeţene, liberalul Gheorghe Flutur, o notă „aproape maximă” pentru promovarea judeţului şi a activităţii Consiliului Judeţean, însă au precizat că nu aceeaşi notă se poate acorda şi la capitolul realizări. Afirmaţiile celor doi social-democraţi au fost făcute după prezentarea de către Gheorghe Flutur a raportului cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor proprii şi a hotărârilor Consiliului Judeţean Suceava în anul 2017. Primul care a luat cuvântul a fost Brînduşel Nichitean, care a precizat că din punctul său de vedere acest raport se referă şi la activitatea preşedintelui instituţiei. „La acest lucru vreau să mă refer în două etape. La imagine şi propuneri staţi foarte bine şi vă dau o notă de 9 plus. Nu vă dau zece pentru că în ultimul timp aţi lăsat-o mai moale. În al doilea rând e problema realizărilor. Deci stăm rău la capitolul realizări. Aici v-aş da minus minus şase, la extrema limită. Dacă facem raportări la cele două note, sunteţi cu notă de trecere. Ceea ce arată că dumneavoastră, împreună cu noi, ar trebui să vă axaţi mai mult pe realizări”, a spus Nichitean. El a subliniat că reprezentanţii PSD din deliberativul judeţean sunt dispuşi să îl ajute pe Gheorghe Flutur pentru a îmbunătăţi realizările instituţiei.

Pe de altă parte, Dan Ioan Cuşnir a precizat că la aceleaşi aspecte vrea să facă referire şi el, respectiv la promovare şi la realizările concrete. „La cum promovaţi Consiliul Judeţean şi Bucovina sunteţi spre nota maximă. Zece nu există. Perfecţiunea nu există, dar sunteţi spre nota maximă. În schimb vreau fac referire la realizări. Și vreau să dau un exemplu personal de unitate şi am să mă declar solidar cu dumneavoastră în asumarea unor nerealizări. Și aici aş vrea să nu dăm vina doar pe Guvern pe nerealizări. Pentru că sunt nişte nerealizări care ţin doar de noi, de Consiliul Judeţean Suceava”, a arătat Cuşnir. El a făcut referire la o serie de promisiuni făcute de Gheorghe Flutur încă din 2016 cu privire la o serie de investiţii despre care a spus că ar fi trebuit finalizate în Anul Centenar. Dan Cuşnir a amintit de Sala Bucovina din Palatul Administrativ, de extinderea Ambulatoriului de la Spitalul Judeţean, de drumul Mănăstirea Humorului – Suceviţa, extinderea terminalului de la Aeroportul Suceava, de punerea în funcţiune a depozitelor ecologice de deşeuri de la Moara şi Pojorâta, „despre care nu ştim încă ce se va întâmpla”, dar şi de parcul industrial din oraşul Siret, „care este realizat, dar nu este funcţional”.

 

Flutur a subliniat că toate proiectele amintite de opoziţie sunt în curs de realizare

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Flutur, acesta i-a răspuns pentru început lui Brînduşel Nichitean, precizând că CJ Suceava a făcut tot ceea ce a depins de această instituţie pentru proiectele promovate. Flutur a spus că toţi consilierii trebuie să fie mândri de faptul că nu au existat întârzieri la plata salariilor către angajaţi sau de faptul că pentru anul acesta au aprobat un buget din care o treime din sumă este alocată investiţiilor. El a subliniat că anul trecut a fost un an în care au fost pregătite proiectele de investiţii, care se vor materializa în acest an.

Făcând referire şi la afirmaţiile lui Dan Cuşnir, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean a spus că în primul rând „ar trebui să se vadă întregul”, subliniind faptul că toate proiectele amintite de acesta au fost începute. Flutur a precizat că în condiţiile în care Guvernul nu a aprobat proiectul PNDL pentru Sala Unirii, investiţia va fi realizată din bugetul judeţului, fiind începute procedurile în acest sens. De asemenea, el a făcut referire şi la modernizarea Spitalului Judeţean, explicând că CJ Suceava alocă aproape 60% din suma de opt milioane de euro pentru lucrările care au început deja la această unitate, printre care se numără şi cele pentru extinderea ambulatoriului. Gheorghe Flutur a arătat că şi pentru drumul de la Mănăstirea Humorului la Suceviţa au fost alocaţi bani pentru scoaterea din fondul forestier a terenului pe care urmează să fie realizate lucrările.

„Vreau să citiţi până la capăt. Nu că aţi promis şi nu aţi făcut. Da, în Anul Centenar unele le-am demarat, unele le inaugurăm şi uitaţi-vă că sunt lucruri pe care nu le-am promis şi le-am făcut. Tot ce aţi citit acolo sunt obiective care într-o formă sau alta sunt în etape de realizare”, a precizat Flutur. El a mulţumit pentru aceste provocări, pentru că „mă obligaţi să pun cărţile pe masă”, adăugând că atunci când vine vorba de realizări „vorbesc alţii despre noi, ne iau ca modele câteodată, şi te doare sufletul că te recunoaşte străinul şi la tine acasă nu eşti recunoscut”. El a mai precizat că în judeţ sunt realizări, subliniind că una dintre acestea poate fi chiar şi normalitatea din timpul şedinţelor Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii PSD Cuşnir şi Nichitean i-au acordat lui Flutur o notă „aproape de maxim” pentru promovarea judeţului.
 Vizualizări articol: 1973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consilierii PSD Cuşnir şi Nichitean i-au acordat lui Flutur o notă „aproape de maxim” pentru promovarea judeţului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei