Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 74 (6784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Începând de duminică parcarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava va fi cu plată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul de plată pentru parcarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava va deveni funcţional începând de duminică, 1 aprilie 2018. Consiliul Judeţean Suceava a votat, ieri, cu unanimitate de voturi, o hotărâre prin care se aprobă taxele de parcare pentru Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. După aprobarea acestui proiect, începând cu 1 aprilie 2018, pentru prima oră de parcare se va plăti o sumă de 5 lei de maşină, iar intervalul care depăşeşte prima oră se va taxa cu 1 leu/fiecare oră. Fracţiunile de oră se vor considera o oră întreagă. În urma unui amendament depus de consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir, pentru pierderea tichetului de parcare se va plăti o sumă de 200 de lei. Iniţial, în proiectul de hotărâre era prevăzută achitarea unei sume de 150 de lei pentru pierderea tichetului de parcare. Dan Ioan Cuşnir a precizat că în situaţia în care o persoană îşi lasă maşina timp de o săptămână în parcarea aeroportului, pe perioada unui concediu, suma pe care ar trebui să o plătească ar fi de 172 de lei. El a spus că taxa pentru pierderea tichetului ar trebui să fie mai mare decât această sumă, respectiv 200 de lei. Asta deoarece, a afirmat Cuşnir, ar fi putut exista situaţii în care s-ar fi declarat pierderea tichetului doar pentru a se plăti mai puţin decât preţul pentru o săptămână de parcare.

În adresa transmisă Consiliului Judeţean Suceava prin care se solicita introducerea taxei de parcare, Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” a precizat că în anul 2017 au fost deserviţi peste 250.000 de pasageri, iar foarte mulţi dintre aceştia au sosit la aeroport cu autovehiculele proprii şi folosesc parcarea. „În aceste condiţii, considerăm utilă introducerea unui tarif de parcare pentru autovehicule, tariful fiind o sursă extrabugetară care ar avea ca efect creşterea veniturilor regiei din activităţi non-aeronautice”, se arată în adresa transmisă de aeroport Consiliului Judeţean Suceava. La stabilirea taxelor s-a avut în vedere timpul de staţionare a autovehiculelor în parcare, gradul de ocupare a acesteia şi analiza comparativă a preţurilor percepute de alte aeroporturi din România. Angajaţii care lucrează în cadrul aeroportului vor beneficia de gratuitate atât pentru maşinile personale, cât şi pentru cele de serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începând de duminică parcarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava va fi cu plată.
 Vizualizări articol: 2529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Începând de duminică parcarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava va fi cu plată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei