Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 72 (6782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 29 martie – 4 aprilie

"Istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei după mutarea capitalei la Iaşi”

Muzeul Bucovinei organizează în perioada 27-31 martie lecţia de istorie ,,Istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei după mutarea capitalei la Iaşi”, în cadrul Casei Custodelui de la Cetatea de Scaun.

În cadrul acestei lecţii, copiii trebuie să identifice cauzele care i-au determinat pe moldoveni să mute capitala de la Suceava la Iaşi, să menţioneze care au fost cauzele care i-au determinat pe apărătorii cetăţii să o predea fără luptă lui Mihai Viteazu şi să opereze corect cu noţiunile istorice.

 

Expoziţia Mineralia, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

Expoziţia Mineralia din această primăvară, ce va fi deschisă la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava, în perioada 29 martie - 1 aprilie, este dedicată unui mineral care uimeşte prin multitudinea de culori pe care le prezintă: turmalina. Fie că este verde, roz, galbenă, albastră sau neagră, datorită transparenţei şi strălucirii speciale, bijuteriile confecţionate din acest mineral sunt deosebite. Turmalina a devenit gema timpurilor moderne. Toate aceste pietre le puteţi găsi la expoziţia Mineralia, într-o mare varietate de bijuterii: coliere cu cristale neşlefuite în forma lor naturală; mărgele rotunde, ovale, aplatizate; mărgele şlefuite alungit, briolet sau picătură; pandante, cercei sau inele cu pietre montate. Coordonatorii expoziţiei, Angela Anea, muzeograf geolog, şi Andrei Gorduza, muzeograf geolog, ne-au spus că sucevenii pot descoperi drumul de la piatra brută la bijuterie în expoziţia deschisă timp de patru zile, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava.

 

„Fluturi dăunători livezilor", la  Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava

În perioada 27-30 martie, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava se va desfăşura lecţia muzeală „Fluturi dăunători livezilor", susţinută de biolog dr. Carmen - Florentina Oleniuc.

 

Campania „De Paşte, îmbrăţişează tradiţia”, la Iulius Mall

În perioada 23 martie – 6 aprilie, Iulius Mall Suceava organizează campania „De Paşte, îmbrăţişează tradiţia”, prin care le oferă clienţilor şansa de a câştiga premii pentru un Paşte petrecut în familie. Peste 3.000 de cadouri sunt pregătite să aducă zâmbete celor care fac cumpărături în îndrăgita destinaţie de shopping şi recreere. Sărbătorile pascale sunt prilej pentru a reuni familia şi pentru a ne îndrepta şi mai mult atenţia spre tradiţie. De aceea, Iulius Mall Suceava îşi premiază clienţii cu bunătăţi şi surprize ce pot aduce bucurie celor dragi. Toţi cei care cumpără în valoare de 100 de lei din magazinele preferate din Iulius Mall Suceava se pot înscrie în campania „De Paşte, îmbrăţişează tradiţia”, direct la Centrul Info, în baza bonurilor fiscale. Zilnic, primii 200 de participanţi vor fi invitaţi să aleagă un ou încondeiat, care ascunde premii instant: cozonaci, sticle de vin, dulciuri, sesiuni de înfrumuseţare la saloanele Carmen Style sau Adria Styl ori băuturi răcoritoare. În urma extragerilor din fiecare zi, doi clienţi vor câştiga câte un coş cu bunătăţi de Paşte, iar un altul va fi premiat cu o pereche de cercei din aur de la Atlantis Gold. Marele norocos va fi desemnat pe 6 aprilie, prin tragere la sorţi, şi va fi răsplătit cu o sesiune de cumpărături în valoare de 1.500 de euro. Premiul va fi acordat sub formă de cecuri Cadou, care pot fi valorificate în magazinele Iulius Mall Suceava. Câştigătorul se va putea pregăti pentru un Paşte îmbelşugat sau îi va putea surprinde pe cei dragi cu daruri mult dorite.

 

Joi, 29 martie

”Lumina din sufletele noastre”, la Catedrala din Gura Humorului

La Catedrala ”Naşterea Maicii Domnului” din Gura Humorului va avea loc joi, 29 martie, de la ora 11:00, evenimentul ”Lumina din sufletele noastre”, oferit publicului, cu ocazia sărbătorilor pascale, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava - Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului. Invitaţi speciali vor fi elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolit Dosoftei” Suceava, coordonator pr. Bogdan Cojoleancă (director).

În program sunt incluse demonstraţii de încondeiere de ouă realizate de copii, în tehnici diverse, un recital de pricesne susţinut de copii de la instituţia Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului şi povestioare cu tâlc religios spuse de copiii şi tinerii de la instituţia humoreană.

 

Recital de canto

La Muzeul de Istorie Suceava va avea loc joi, 29 martie, de la ora 16:00, un recital de canto susţinut de Elena Petrini – soprană, prof. Alina Andronic – pian, Bogdan Irina – clarinet, de la Şcoala Populară de Arte Iaşi. Intrarea este liberă.

 

Vineri, 30 martie

Târgul caritabil, la Carrefour, pentru sprijinirea educaţiei copiilor din centre de plasament

La Carrefour Suceava va avea loc vineri, 30 martie, între orele 13:00-20:00, Târgul caritabil de primăvară, eveniment organizat de voluntarii „Ajungem MARI” Suceava pentru sprijinirea educaţiei copiilor din centre de plasament. Voluntarii au pregătit cadouri handmade cu diverse tematici, iar pentru copiii care îi vizitează vor organiza ateliere creative şi de face-painting. „Vă aşteptăm să donaţi şi să le oferiţi astfel experienţe minunate copiilor din centrele de plasament din Suceava! Fondurile strânse se transformă în ieşiri educative, rechizite şi cursuri pentru copii. Ne găsiţi în zona caselor de marcat de la Carrefour”, au transmis organizatorii.

Participarea este gratuită. Mai multe detalii despre proiectele „Ajungem MARI” pot fi consultate pe www.ajungemmari.ro.

 

Duminică, 1 aprilie

Demonstraţii spectaculoase, la Iulius Mall

Duminică, 1 aprilie, începând cu ora 12.00, pe platoul centrului comercial Iulius Mall Suceava, detaşamentul de intervenţie al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava va prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române. Totodată, în cadrul unui punct de informare, elevii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni vor oferi pliante care conţin informaţii necesare cu privire la urmarea unei cariere militare în cadrul Jandarmeriei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei