Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 72 (6782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Maricela Cobuz: Aprobarea introducerii de noi medicamente pe lista celor compensate sau gratuite va asigura accesul pacienţilor la tratamente moderne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că aprobarea de către Guvern a introducerii de noi medicamente pe lista celor compensate sau gratuite va asigura un acces mai bun al pacienţilor la tratamente moderne şi inovatoare. Maricela Cobuz a depus ieri, în Camera Deputaţilor, o declaraţie politică cu privire la aprobarea de către Guvern a 16 molecule noi pe lista medicamentelor gratuite şi compensate. Deputatul social-democrat a amintit că hotărârea Guvernului în acest sens a fost aprobată săptămâna trecută. Maricela Cobuz a explicat că, astfel, boli precum tuberculoza, afecţiuni oncologice, astm bronşic, poliartrită reumatoidă, HIV/SIDA, dermatită atopică gravă vor putea fi tratate cu medicamente noi, de ultimă generaţie.

„Tratamentul pentru afecţiunile oncologice, leucemie limfoblastică acută, mielom multiplu şi mielom multiplu recidivant va fi completat de trei noi molecule, din cele 16, introduse în lista de medicamente gratuite”, a spus parlamentarul PSD. Maricela Cobuz a adăugat că alte nouă molecule sunt destinate pentru tratamentul tuberculozei multidrog rezistente, prin care Ministerul Sănătăţii asigură accesul tuturor pacienţilor la tratament în momentul diagnosticării. Ea a spus că cele nouă molecule noi se adaugă celor 21 de denumiri comune internaţionale, utilizate în tratamentul bolnavilor cu tuberculoză sensibilă la tratament sau multidrog rezistentă care se află în lista de medicamente compensate 100%.

„Amintim că pe listele de denumiri comune internaţionale sunt cuprinse 2.684 de medicamente din clasa C2 şi 4.399 de medicamente din clasele A-B-C1-C3-D, valabile de la 1 februarie 2018”, a declarat Maricela Cobuz. Ea a subliniat că în calitate de medic şi membru în Comisia pentru sănătate şi familie va susţine accesul pacienţilor la tratamente moderne şi inovatoare, la fel ca în celelalte state din Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: Aprobarea introducerii de noi medicamente pe lista celor compensate sau gratuite va asigura accesul pacienţilor la tratamente moderne.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz: Aprobarea introducerii de noi medicamente pe lista celor compensate sau gratuite va asigura accesul pacienţilor la tratamente moderne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei