Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 72 (6782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cauză

Elevii Școlii Nr. 4 Suceava au promovat mișcarea și alimentația echilibrată, în cadrul Marșului pentru Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circa 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava, însoțiți de profesori și părinți, au promovat beneficiile unei alimentaţii sănătoase și ale activității fizice, indiferent de vârstă, în cadrul Marșului pentru Sănătate, organizat miercuri, 28 martie.

Marșul a vizat sensibilizarea populației orașului asupra pericolelor obezității, ale unui stil de viață dezordonat și sedentar, mare parte dintre afecțiunile populației fiind strâns legate de calitatea alimentației.

Mulțimea de copii a pornit din cartierul George Enescu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, și a parcurs traseul prestabilit: școală - Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava - Primăria Suceava - centrul municipiului. Prima oprire a fost la Direcția de Sănătate Publică, unde cei mici au primit baloane colorate reprezentând culorile din farfuria sănătoasă, flyere și pliante cu mesaje privind activitatea fizică și alimentația sănătoasă.

Organizatorii şi-au făcut cunoscut mesajul şi prin numeroase bannere şi pancarte colorate, având sloganurile: „Sănătatea este cea mai de preț comoară! E alegerea ta!”, „Vrem hrană cultivată, nu hrană ambalată”, „O hrană sănătoasă! O viață mai fericită”, „Mâncarea sănătoasă ne face viața mai frumoasă” etc.

Pe tot parcursul marșului, părinții și organizatorii au distribuit pliante cu mesaje care încurajează un stil de viață sănătos și echilibrat.

Punctul de final a fost esplanada din fața Casei de Cutură, unde elevii au organizat un flash - mob, ritmurile rapide ale piesei „Gummy bear” entuziasmând elevii de activitatea mai puţin obişnuită în care s-au implicat.

 

De sănătatea copilului de astăzi depinde sănătatea adultului de mâine

Inițiativa de miercuri se înscrie în proiectul  „Healthy Foods, Happy Moods”, finanțat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Erasmus+, desfășurat în perioada septembrie 2017 – septembrie 2019.

România, prin Școala Gimnazială Nr. 4, este partener în acest proiect, alături de Italia, Croația, Polonia, țara coordonatoare fiind Turcia. 

„Vrem să conștientizăm sucevenii asupra unui consum de alimente sănătoase și asupra faptului că mișcarea este foarte importantă”, a arătat Mirela Florentina Mazilu, coordonatoarea proiectului din cadrul școlii. Aceasta a mai precizat că prin proiectul „Healthy Foods, Happy Moods” se urmărește formarea deprinderilor de a adopta un stil de viață sănătos nu doar prin consumul de alimente sănătoase, ci și prin promovarea participării la activități sportive și fizice.

„Alimentația sănătoasă are o importanță covârșitoare în menținerea sănătății, iar de sănătatea copilului de astăzi depind sănătatea și bunăstarea adultului de mâine. Suntem convinși că marșul de astăzi a avut impactul așteptat”, au mai spus organizatorii.

Aceștia au mulțumit partenerilor pentru sprijinul acordat: Primăria municipiului Suceava, Poliția Rutieră Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, DSP Suceava, AMBU LIFE Suceava și Bucovina Dance Studio.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Școlii Nr. 4 Suceava au promovat mișcarea și alimentația echilibrată, în cadrul Marșului pentru Sănătate.
 Vizualizări articol: 1823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevii Școlii Nr. 4 Suceava au promovat mișcarea și alimentația echilibrată, în cadrul Marșului pentru Sănătate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei