Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 72 (6782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Furturi în serie

44 de spargeri de maşini în Suceava, în doar două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte multe spargeri de maşini s-au înregistrat în acest an în municipiul Suceava, o statistică a poliţiei arătând că doar în primele două luni au fost sesizate la Poliţia municipiului Suceava 44 de furturi din auto. După cum am mai relatat în cotidianul nostru, au fost zile în care s-au dat spargeri una după alta, iar printre principalii vizaţi au fost la un moment dat taximetriştii.

Un amănunt important este că pe lângă cele 44 de fapte sesizate au mai fost şi altele, însă păgubiţii nu au mai depus plângeri, după ce au constatat că nu li s-a furat nimic de valoare.

 

Pus sub acuzare pentru şase fapte

Poliţiştii au anunţat, ieri, că au reuşit să probeze activitatea infracţională a unui minor în vârstă de 16 ani, cu domiciliul în Dorohoi, care a comis mai multe furturi din autoturisme în municipiul Suceava. 

Acesta este pus sub acuzare pentru patru fapte de furt din maşini, o tentativă la furt calificat dintr-un autoturism şi o infracţiune de furt calificat în dauna unei femei de 55 de ani. În acest ultim caz este vorba despre sustragerea unei biciclete de la parterul blocului în care domiciliază persoana vătămată.

Referitor la aceste fapte, comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Tânărul a pătruns în interiorul autoturismelor profitând fie de neglijenţa persoanelor vătămate, care au lăsat portierele dezasigurate, fie prin spargerea unui geam de la portiere sau prin forţarea sistemului de închidere al portierelor. În cazul sustragerii bicicletei acesta a forţat sistemul de asigurare”.

 

Unde acţiona minorul spărgător de maşini

Ofiţerul a arătat că bunurile sustrase din autoturisme au fost comercializate la persoane din anturajul acestuia, fiind recuperate în mare parte, în timp ce sumele de bani au fost cheltuite.

Majoritatea faptelor au fost comise de minor pe timp de noapte, pe raza cartierului Zamca din municipiul Suceava şi pe strada Mărăşeşti.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava, alături de colegii de la Biroul de Ordine Publică, continuă activităţi investigative complexe  pentru identificarea autorilor în cazurile de furturi din auto, asta în condiţiile în care este cert că nu toate faptele au fost comise de acest minor. 

 

Minorul a stat doar 24 de ore în arest

Faţă de tânărul în vârstă de 16 ani a fost luată măsura de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus ca acesta să fie cercetat în continuare în libertate, dar sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Minorul are impuse mai multe obligaţii şi restricţii, printre care şi cea de a nu părăsi limita teritorială a municipiului Dorohoi. Dacă va încălca vreuna din ele, adolescentul va fi arestat preventiv. 

 

Campanie de prevenire a furturilor din maşini

Poliţiştii subliniază că multe dintre furturi se produc şi din cauza neglijenţei proprietarilor, care fie au lăsat în maşini, la vedere, bunuri de valoare, fie au lăsat autoturismele descuiate.

Pe acest fond, în perioada 19-28 martie 2018, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate au desfăşurat activităţi preventive şi de informare. Poliţiştii au pus sub ştergătoarele vehiculelor parcate peste 1.000 de materiale informative. De asemenea, au fost purtate discuţii cu şoferii şi proprietarii de vehicule în vederea responsabilizării acestora. Poliţiştii au pus accent pe depozitarea unor bunuri de valoare la vedere în maşini, atrăgându-le atenţia şoferilor să nu facă această greşeală nici când pleacă de lângă maşini pentru câteva minute.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 44 de spargeri de maşini în Suceava, în doar două luni.
 Vizualizări articol: 1732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
44 de spargeri de maşini în Suceava, în doar două luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei