Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 56 (6766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   24 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Ceremonie de depunere a Jurământului militar de către elevii jandarmi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În faţa Monumentului Eroilor din Piaţa „Nada Florilor” din municipiului Fălticeni s-a desfăşurat vineri, 9 martie, ceremonia depunerii Jurământului militar de către elevii jandarmi din seria ianuarie - noiembrie 2018 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

După prezentarea onorului reprezentantului Jandarmeriei Române, colonel Radu Todoran, comandantul şcolii a prezentat semnificaţia jurământului militar.

„Acum câteva săptămâni aţi intrat pe poarta şcolii cu dorinţe şi speranţe, v-aţi cunoscut comandanţii şi profesorii, aţi făcut primii paşi pentru descifrarea şi înţelegerea cerinţelor şi exigenţelor viitoarei voastre profesii. Jurământul de credinţă faţă de patrie reprezintă asumarea conştientă a obligaţiilor ce decurg din calitatea pe care aţi dobândit-o, dar şi din calitatea de cetăţean al României. Odată cu rostirea acestuia, veţi adera la valorile şi tradiţiile Jandarmeriei Române, instituţie cu rol deosebit de important în asigurarea legalităţii, ordinii şi liniştii publice, în combaterea infracţionalităţii, cerinţe imperios necesare dezvoltării statului de drept. Jandarmeria Română păstrează în memorie numele şi faptele celor care în momente de cumpănă şi-au făcut exemplar datoria faţă de patrie. Drapelul de luptă în faţa căruia veţi rosti legământul sacru care vă uneşte pe vecie cu ţara să vă amintească mereu de sacrificiul acestor eroi. În acelaşi timp vă îndemn să purtaţi cu voi imaginea celor care astăzi vă sunt alături, părinţi, fraţi, surori şi prieteni, cu aceleaşi emoţii”, a fost îndemnul col. Ionel Postelnicu, comandantul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

 

Jurământul militar a răsunat în centrul oraşului

Cuvintele jurământului, rostite cu tărie de tinerii elevi jandarmi, în faţa Drapelului de Luptă, au răsunat în centrul oraşului, rămânând întipărite în sufletele tuturor celor prezenţi. Ele au fost încadrate de un ceremonial religios oficiat de preotul militar Cătălin Simion, care s-a rugat pentru întărirea în credinţă şi dragoste faţă de ţară pentru viitorii jandarmi.

Ulterior, a luat cuvântul eleva Oana Bahnă, admisă cu cel mai mare punctaj la concursul de admitere, care a transmis celor prezenţi garanţia că alegerea făcută le aparţine, a fost una responsabilă, care îi va defini ca oameni, viitori subofiţeri de jandarmi aflaţi în slujba legii, ţării şi a cetăţenilor.

„Această ceremonie este o etapă memorabilă atât pentru noi, elevii, cât şi pentru familiile şi prietenii noştri. Jurământul militar reprezintă crezul ce ne va guverna atât în activitatea profesională, cât şi în viaţa personală, deoarece prin depunerea acestuia preluăm drepturile, dar şi obligaţiile vieţii militare. Drumul ce urmează nu va fi deloc uşor, dar cum nimic în viaţă nu se obţine fără muncă şi dăruire, noi am ales să muncim, să ne implicăm şi să fim un model pentru generaţiile viitoare”, a spus eleva Oana Bahnă.

 

Autorităţile judeţene şi cele locale, alături de elevii jandarmi

Au urmat alocuţiunea comisarului-şef de poliţie Radu Cătălin - reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne, a prefectului judeţului Suceava- Elena Mirela Adomnicăi, a lui Marin-Gheorghe Niţă – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a lui Cătălin Coman - primarului municipiului Fălticeni, şi a colonelui Radu Todoran - reprezentantul Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Comisarul-şef  Radu Cătălin a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen  Elena Dan, precizând că jurământul militar nu este doar pentru o zi, pentru o lună sau pentru un an, „este unul pentru o viaţă, care aduce cu sine responsabilităţi şi un statut în societate care trebuie onorat. Imaginea fiecăruia dintre dumneavoastră acum în şcoală, mâine, la locul de muncă şi în societate reprezintă imaginea Ministerului Afacerilor Interne, o instituţie care are nevoie de încrederea cetăţeanului, iar aceasta se construieşte prin efortul fiecăruia dintre dumneavoastră, este un atribut care se câştigă greu şi se pierde repede”.

Prefectul Mirela Adomnicăi a spus că prin jurământul depus, viitorii jandarmi şi-au luat un angajament de a răspunde prezent când datoria faţă de ţară o cere. "Această promoţie este una specială, pentru că pe 1 noiembrie 2018 vom sărbători şi 10 ani de şcoală militară la Fălticeni. Este foarte important că în alegerea dumneavoastră aveţi susţinerea şi suportul afectiv al părinţilor, al cadrelor militare de la această şcoală cu care noi, judeţul Suceava, ne mândrim pentru modul în care fac faţă la această provocare, agenda Prefecturii având permanent trecute evenimente de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni", a precizat Adomnicăi.

Gheorghe Niţă s-a referit la rolul jandarmeriei în apărarea securităţii cetăţeanului, scoţând în evidenţă şi implicarea şi rolul acestei arme în înfăptuirea Unirii din 1918.

„Deja la Fălticeni a devenit o tradiţie ca această manifestare să se realizeze în mijlocul comunităţii, în zona centrală a municipiului, acest lucru simbolizând interesul şi respectul dumneavoastră faţă de semeni, faţă de cetăţenii pe care îi veţi apăra prin modalităţi şi mijloace specifice, aşa cum aţi jurat astăzi. În numele municipiului Fălticeni vă urez succes şi vă asigur de tot spijinul instituţional pe care îl putem acorda”, a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

La activitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, inspectorii-şefi şi comandanţii unităţilor operative ale Jandarmeriei care au o strânsă colaborare cu instituţia de învăţământ, membri ai comunităţii locale, precum şi familiile, rudele şi prietenii elevilor.

În încheierea ceremoniei, tinerii elevi jandarmi au defilat în acordurile muzicii militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi şi în aplauzele asistenţei, demonstrând astfel că, după doar o lună de pregătire, au conştientizat importanţa rolului pe care şi l-au asumat în profesia aleasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonie de depunere a Jurământului militar de către elevii jandarmi.
 Vizualizări articol: 2140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ceremonie de depunere a Jurământului militar de către elevii jandarmi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei