Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 56 (6766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Primăria Suceava

Legitimaţiile de gratuitate la parcările cu plată şi la încărcarea maşinilor electrice au început să fie emise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de maşini electrice au început deja să vină la Primăria Suceava să solicite eliberarea legitimaţiilor speciale, în baza cărora pot folosi locurile de parcare special amenajate pentru astfel de autoturisme şi au gratuitate la toate parcările publice cu plată din municipiu.

„Au fost eliberate deja primele două legitimaţii de parcare gratuită şi de încărcare pentru maşinile electrice, pentru un autoturism Tesla şi unul Renault”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu, care i-a îndemnat pe toţi cei care au maşini electrice să se adreseze Primăriei Suceava cu o copie după buletin şi cartea de identitate a autovehiculului, să poată demonstra că este electric.

Conform unei decizii a Consiliului Local Suceava, proprietarii de maşini electrice nu plătesc taxă la nici o parcare publică din municipiul Suceava.

Legitimaţia se acordă odată cu cardul de încărcare prin care pot alimenta gratuit maşina de la cele 28 de staţii speciale amenajate în mai multe zone ale Sucevei, 14 staţii standard (7,2 KW) şi 14 staţii rapide (22 kW).

Cel târziu luna viitoare şi Primăria Suceava va avea în folosinţă propriile autoturisme electrice, dintr-un lot de 11 maşini electrice Peugeot ION, achiziţionate din fonduri elveţiene.

„Primele şase autoturisme electrice Peugeot ION care vor completa parcul auto al Primăriei Suceava au ajuns deja la Bucureşti, ne-au fost trimise fotografii cu ele, ca dovadă. Urmează să fie aduse la Suceava în perioada următoare, după ce se face înregistrarea lor şi RAR-ul”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Posesorii de maşini electrice sunt scutiţi de la plata impozitului pe autoturism, în vreme ce pentru maşinile hibride se acordă o reducere de 95%.

Mai mult, odată cu implementarea sensurilor unice pe arterele principale, posesorii de maşini electrice vor putea circula şi pe banda specială, dedicată autobuzelor de transport în comun, singura pe care se va putea merge în sens opus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legitimaţiile de gratuitate la parcările cu plată şi la încărcarea maşinilor electrice au început să fie emise.
 Vizualizări articol: 2083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Legitimaţiile de gratuitate la parcările cu plată şi la încărcarea maşinilor electrice au început să fie emise5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei