Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 56 (6766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbateri

Săptămâna Educaţiei Juridice, marcată la Colegiul de Industrie Alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna Educaţiei Juridice a fost marcată miercuri, 7 martie, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava prin organizarea unui eveniment cu tema Norme şi comportamente (prosociale, antisociale), avându-l ca invitat special pe procurorul Sorin Eugen Iasinovschi, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Cei 70 de elevi participanţi din cadrul liceului (clasele XI-XII) au asistat la prezentarea unor teme juridice.

Scopul activităţii desfăşurate pe parcursul a două ore a fost conştientizarea elevilor cu privire la modul în care îi poate afecta săvârşirea de fapte penale sau contravenţionale, a arătat prof. Monica Lepcaliuc, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Astfel, s-au purtat discuţii privind aspecte ale sistemului judiciar din România, norme şi comportamente prosociale şi antisociale, răspundere penală, despre traficul şi consumul de droguri, dar şi despre traficul de persoane. Au fost abordate noţiunile de infracţiune, contravenţie, răspundere penală şi contravenţională, autor, complice şi instigator, măsurile educative aplicabile atât minorilor, cât şi majorilor, dar şi modalităţi de prevenire şi recomandări pentru gestionarea stărilor conflictuale.

În urma prezentării teoretice a noţiunilor cu termen juridic, procurorul a venit cu exemple şi cazuri reale întâmplate în România şi, în mod special, în judeţul Suceava. Interesul elevilor a fost mare când au fost prezentate speţe ale unor cazuri reale de infracţiuni, precum acţiunea poliţiştilor sub acoperire din Suceava pentru prinderea lui Jardel şi Cojocel (nume inventate pentru respectarea datelor cu caracter personal) pentru trafic de droguri în parcarea de la Iulius Mall Suceava sau a clanurilor ieşene traficante de persoane. Elevii au adresat numeroase întrebări şi au purtat discuţii deschise cu procurorul Iasinovschi, dezbaterea încheindu-se cu promisiunea revenirii reprezentanţilor justiţiei în unitatea şcolară şi în proiecte ulterioare, a completat prof. Monica Lepcaliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna Educaţiei Juridice, marcată la Colegiul de Industrie Alimentară.
 Vizualizări articol: 1614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămâna Educaţiei Juridice, marcată la Colegiul de Industrie Alimentară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei