Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 56 (6766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Șocant !

A aruncat benzină şi l-a incendiat pe tatăl său, un bătrân de 87 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna suceveană Mănăstirea Humorului, a fost arestat preventiv pentru o faptă oribilă comisă asupra propriului tată.  Bătrânul în vârstă de 87 de ani a fost stropit cu benzină, după care fiul a aruncat pe el un chibrit aprins, octogenarul luând pur şi simplu foc.

În ciuda arsurilor, bătrânul a mers aproximativ 500 de metri, până la casa unor rude, unde a cerut ajutorul.

Aşa cum se întâmplă în cazul arsurilor, leziunile se agravează de la oră la oră, starea bătrânului fiind ieri stabilă, dar gravă, cu un prognostic incert.

Fiul acestuia a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, în forma violenţei în familie.

 

Clipe de coşmar, în miez de noapte

Clipele de coşmar s-au petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în jurul miezului nopţii. Primii au fost sesizaţi poliţiştii de la Secţia Rurală Gura Humorului, apelul la 112 fiind efectuat de o femeie care a fost trezită de bătrânul care avea arsuri la mâini şi la cap şi cerea disperat ajutor.

Soțul femeii a relatat că bătrânul a venit în cârjă la locuința lor, după miezul nopții. Acesta era îmbrăcat, iar urmele de arsură se observau pe față și pe mâini. Bătrânul le-a cerut să-l ducă cu mașina la spital, deoarece fiul l-a stropit cu benzină și i-a dat foc, însă oamenii au sunat la 112 și au solicitat o ambulanță. 

Bătrânul era conştient şi le-a relatat poliţiştilor ce i s-a întâmplat. El a arătat că fiul său, Gheorghe Suciu, în vârstă de 58 de ani, care stătea cu el în casă, întors recent din străinătate, a vrut să-l omoare, pe fondul unui conflict mai vechi pe care îl aveau, acutizat de consumul de alcool.

Poliţiştii l-au reţinut imediat pe Gheorghe Suciu, în vârstă de 58 de ani, fiul victimei.

Fiul era cunoscut ca mare consumator de alcool în sat și obișnuia să-i ceară frecvent bani pentru băutură tatălui său. Vecinii și rudele bănuiesc că de la banii pentru băutură s-a ajuns la oribila faptă.

Ancheta a fost preluată în aceeaşi noapte de judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Intenţie clară de suprimare a vieţii

Având în vedere modul în care a acţionat fiul, procurorii au reţinut intenţia clară a acestuia de a-i suprima viaţa tatălui său.

Procurorul Cristina Ciornei, şefa Secţiei de Urmărire Penală şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a declarat:

„Din probatoriul administrat până în acest moment s-a stabilit că la data de 7 martie, în timp ce se afla la domiciliu, inculpatul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unor conflicte anterioare, a exercitat acte de violenţă asupra tatălui său, cu intenţia de a-i suprima viaţa. Inculpatul a aruncat asupra tatălui său o substanţă puternic inflamabilă, acţiune urmată de aprinderea acesteia”.   

 

Bătrânul are arsuri pe 60% din corp, inclusiv la nivelul căilor respiratorii 

Diagnosticul preliminar în cazul bătrânului este arsuri de gradul II, III şi IV, la nivelul capului, gâtului, torace anterior şi posterior, abdomen, regiunea lombară, membrele superioare, reprezentând aproximativ 60% suprafaţă corporală. Medicul legist a opinat că leziunile pot necesita 28-30 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu apar complicaţii. Medicul legist a opinat că leziunile îi pun în primejdie viața bătrânului.

Fiul acestuia a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie, cu referire la tentativă la infracţiunea de omor. Bărbatul a fost reţinut în arestul poliţiei judeţene, iniţial în baza ordonanţei pentru 24 de ore, după care, ieri, a fost prezentat de procurori în faţa magistraţilor de la Tribunalul Suceava, care au emis mandatul de arestare pe o perioadă de 30 de zile.

După cum se ştie, leziunile prin arsură sunt foarte complicate şi cu o evoluţie imprevizibilă. Cazul de faţă este unul foarte delicat, având în vedere gravitatea arsurilor şi vârsta pacientului.

Chirurgul plastician Anatol Burlacioc, din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, a declarat, ieri, că starea pacientului este gravă, deşi el a fost stabilizat:  

„Starea generală şi prognosticul sunt agravate de vârsta pacientului, care este foarte înaintată, şi de faptul că la un control făcut la urgenţă, medicul ORL-ist a depistat arsură de gură şi probabil de faringe, ceea ce agravează mult prognosticul arsurii”.

 

Bătrânul nu a putut fi transferat la timp din cauza crizei acute de paturi pentru arşi

Mare problemă este că pacienţii cu arsuri grave pot fi trataţi în puţine spitale din ţară, iar paturile sunt insuficiente. Aşa s-a ajuns ca şi în cazul acestui bătrân să nu se găsească soluţii imediate pentru transferarea sa. Ieri, bătrânul se afla încă la Spitalul Judeţean Suceava. 

Chirurgul plastician Anatol Burlacioc a arătat că a luat legătura, imediat ce pacientul a ajuns la Spitalul Judeţean, cu Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, însă i s-a comunicat că nu erau locuri în centrele de arşi din Iaşi şi Bucureşti. Chirurgul a ajuns cu demersurile până la ministrul Sănătăţii, abia ieri primind acceptul de la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi pentru transferul bătrânului.

 „Vreau să menţionez că la Spitalul Judeţean Suceava nu există paturi pentru arşi, fapt care face foarte dificilă activitatea în ceea ce priveşte arsurile. Pentru a trata arsurile trebuie un compartiment special sau o parte dintr-un compartiment care să fie dedicată acestei patologii. Este nevoie de paturi de arşi, de personal pregătit pentru tratamentul arsurilor, e nevoie de tratamente, de sală de operaţie, de pansamente, e nevoie practic de încă un compartiment care să se ocupe de tratamentul acestei patologii’, a declarat medicul, atrăgând atenţia asupra acestei situaţii.

Și în alte cazuri recente de pacienţi cu arsuri grave din Suceava, transferul la clinicile de arşi s-a făcut cu întârzieri mari, din cauza aceleiaşi probleme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A aruncat benzină şi l-a incendiat pe tatăl său, un bătrân de 87 de ani.
 Vizualizări articol: 4794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
A aruncat benzină şi l-a incendiat pe tatăl său, un bătrân de 87 de ani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei