Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 44 (6754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă rapidă

Un bărbat prins cu un Mercedes ticsit de ţigări de contrabandă, trimis în judecată din arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au anunţat trimiterea în judecată a unui bărbat din comuna Bilca, prins în apropiere de Fălticeni cu un autoturism Mercedes Benz în care transporta aproape 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Romică Constantin Mucea a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de contrabandă, după o anchetă extrem de rapidă, având în vedere că a fost depistat în timp ce făcea transportul pe 1 februarie a.c.  Prinderea şoferului de către poliţişti nu a fost o misiune tocmai uşoară, bărbatul abandonând maşina şi fugind pe un câmp.

În seara zilei de 1 februarie, în jurul orei 21.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni se afla în control pe DN 2 E (drumul care leagă Gura Humorului de Fălticeni), aproape de intersecţia cu E 85, la Spătăreşti. Poliţiştii au făcut semnal de oprire unui Mercedes care circula dinspre Gura Humorului.

Conform informaţiilor transmise la vremea respectivă de Poliţie, şoferul nu a oprit şi a părăsit şoseaua, deplasându-se cu autoturismul pe terenul viran din partea dreaptă, spre satul Cotu Băii. Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului suspect şi la un moment dat şoferul acestuia a abandonat vehiculul şi a fugit pe câmp. În timpul urmăririi agenţii de poliţie l-au somat verbal de mai multe ori pe fugar să se oprească, însă acesta şi-a continuat deplasarea pe câmp. La un moment dat, unul dintre poliţişti a executat un foc de armă în plan vertical, în acel moment suspectul oprindu-se şi culcându-se la pământ. Poliţiştii l-au imobilizat şi încătuşat pe bărbat. Ulterior, în maşina acestuia a fost depistată cantitatea de 14.455 de pachete de ţigări de provenienţă dutty free pentru care nu deţinea documente legale. Practic, exceptând scaunele din faţă, restul maşinii era ticsită de baxuri de ţigări.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu calculat de 162.199 de lei.

Încă din acea zi, întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată. Totodată, s-a luat şi măsura indisponibilizării Mercedesului evaluat la 4.000 de euro.   

„Precizăm că trimiterea în judecată şi luarea unei măsuri preventive a unei persoane reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat prins cu un Mercedes ticsit de ţigări de contrabandă, trimis în judecată din arest preventiv.
 Vizualizări articol: 2597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat prins cu un Mercedes ticsit de ţigări de contrabandă, trimis în judecată din arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei