Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 44 (6754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înscrieri

Centrul Militar Judeţean a început recrutările pentru tinerii care vor o carieră militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Biroul de informare-recrutare al Centrului Militar Judeţean Suceava a demarat campania de recrutare a tinerilor, băieţi şi fete, care sunt interesaţi de a urma o şcoală militară, de nivel liceal, postliceal ori de învăţământ universitar militar. 
În ceea ce priveşte învăţământul liceal militar, oferta pentru anul şcolar 2018-2019 cuprinde un total de 480 de locuri, la patru colegii naţionale militare. Fiecare are o ofertă de 120 de locuri, iar pentru Suceava varianta la îndemână este Colegiul Naţional Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.
Pentru aceste locuri, candidaţii eligibili sunt elevii claselor a VIII-a, cu vârste de cel mult 16 ani, împliniţi în cursul acestui an, care fac dovada absolvirii învăţământului secundar inferior (ciclul gimnazial) până la data concursului de admitere. Termenul limită de depunere a dosarului este însă 3 aprilie 2018. 
Oferta Ministerului Apărării Naţionale mai cuprinde 626 de locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din trei unităţi de învăţământ: Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri Forţe terestre „Basarab” I Piteşti – 296 de locuri, Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, sat Boboc, judeţul Buzău – 220 de locuri şi Școala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa – 1110 locuri. 
Candidaţi eligibili sunt elevii claselor a XII-a şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat, care au până în vârsta de 28 de ani împliniţi în 2018, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 2 mai. 
Alte 360 de locuri sunt pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, la două şcoli militare: Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri Forţe Terestre „Basarab” I Piteşti – 295 de locuri şi Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, sat Boboc, judeţul Buzău – 65 de locuri. Și aici se pot înscrie elevii de clasa a XII-a sau cei care au dat mai demult bacalaureatul, limita de vârstă fiind de 35 de ani. 
În fine, la nivel de studii superioare, oferta Ministerului Apărării Naţionale este de 943 de locuri, după cum urmează: Academia Forţelor Terestre Sibiu – 320 locuri, Academia Forţelor Aeriene Braşov – 138 de locuri, Academia Navală Constanţa – 80 de locuri, Academia Tehnică Militară Bucureşti  - 206 locuri, Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Târgu Mureş (88, respectiv 90 de locuri), şi Universitatea Naţională de Apărare Bucureşti – 21 de locuri. 
Pentru aceste unităţi de învăţământ pot opta elevii de clasa XII-a sau absolvenţii de bacalaureat, care au până în 26 de ani, respectiv până în 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul anului 2017. Termenul limită de depunere a dosarului este 3 aprilie. 
Pentru orice informaţii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa Centrului Militar Judeţean, direct ori prin telefon la 0230. 520986/ 520920. Detalii pot fi găsite şi pe site-urile www.mapn.ro. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Militar Judeţean a început recrutările pentru tinerii care vor o carieră militară.
 Vizualizări articol: 3224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul Militar Judeţean a început recrutările pentru tinerii care vor o carieră militară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei