Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 44 (6754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

CJ Suceava a preluat toate clădirile Centrului Economic Bucovina pentru a înfiinţa un parc industrial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, ieri, preluarea în administrare a tuturor clădirilor de la Centrul Economic Bucovina, din apropierea Aeroportului "Ștefan cel Mare", cu intenţia de a dezvolta, în această locaţie, un parc industrial. Transferul către Consiliul Judeţean s-a făcut după ce Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a solicitat renunţarea la dreptul de administrare asupra clădirilor Centrului Economic Bucovina şi a terenurilor aferente, pe motiv că acestea nu pot fi transformate în terminale de pasageri şi pentru transport cargo. Înainte de aprobarea proiectului pentru transferul clădirilor şi terenurilor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în clădirile şi pe terenul Centrului Economic Bucovina se doreşte înfiinţarea unui parc industrial, specialişti din cadrul administraţiei judeţene făcând deja deplasări în mai multe zone din ţară pentru a vedea acele parcuri care deja funcţionează. „Am fost şi la Cluj-Napoca, Alba Iulia sau Neamţ să vedem cum stau cu parcurile industriale. Din păcate Suceava nu are un parc industrial, în afară de cel de la Siret”, a spus Flutur. El a arătat că pentru început intenţia este ca în noul parc industrial să funcţioneze clusterul de bioeconomie pe care CJ Suceava l-a înfiinţat deja. Gheorghe Flutur a spus că în Cluj-Napoca sunt deja trei parcuri industriale, în care au fost create 13.000 de locuri de muncă. „Din acest motiv trebuie să ne gândim şi noi, la Suceava, să atragem investitori, să le oferim avantaje, iar un astfel de parc se poate construi la Centrul Economic Bucovina, la câţiva kilometri de Suceava, în buza aeroportului”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

Tot în cadrul discuţiilor pe acest subiect, consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir a arătat că timp de 11 ani, Centrul Economic Bucovina nu a avut activitatea pentru care a fost construit, de a facilita dezvoltarea afacerilor. Cuşnir a arătat că în aceste condiţii, Centrul Economic a fost construit şi pentru a fi transformat într-un terminal al aeroportului. El a precizat că în privinţa amenajării unui parc industrial este extrem de important ca întreaga zonă să fie atractivă pentru investitori. Dan Ioan Cuşnir a mai spus că şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, ar fi trebuit să se consulte pe această temă şi cu fostul preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, acesta fiind prezent ieri la şedinţa deliberativului.

Ca răspuns, Gheorghe Flutur a declarat că pentru Aeroportul "Ștefan cel Mare" Suceava au fost aprobaţi deja indicatorii tehnico-economici pentru construcţia unui nou terminal, finanţarea urmând să se asigure printr-un credit. „Lângă aeroport avem acest spaţiu care nu este utilizat. Din fericire aeroportul e activ şi suntem obligaţi să-i dăm viaţă acestui spaţiu de la Centrul Economic Bucovina. Trebuie să gândim curajos, să venim cu astfel de proiecte şi să dăm o perspectivă zonei”, a afirmat Gheorghe Flutur.

 

Nechifor consideră că la aeroport nu trebuie construcţii înghesuite

Invitat să ia cuvântul, fostul preşedinte PSD al CJ Suceava, actualul deputat Cătălin Nechifor, a militat pentru amenajarea unui terminal pentru aeroport pe spaţiul de la Centrul Economic Bucovina. Nechifor a spus că din punctul său de vedere construcţia unui nou terminal în apropierea celui existent ar însemna ca aeroportul să fie înghesuit. „Trebuie să vedem dacă vrem o variantă în care să avem construcţii înghesuite sau un aeroport aerisit. Dacă mergem cu un terminal în imediata apropiere a celui actual trebuie să ne gândim în perspectivă. Poate va fi nevoie de o nouă pistă. Gândiţi-vă că trebuie să daţi şansa aeroportului să se dezvolte”, le-a transmis Cătălin Nechifor consilierilor judeţeni. În răspunsul său, Gheorghe Flutur a precizat că studiile realizate de aeroport arată că amenajarea provizorie a unui terminal în clădirile Centrului Economic, până la finalizarea extinderii actualului terminal, ar fi mult mai costisitoare decât dacă s-ar folosi containere provizorii pentru creşterea spaţiului de procesare a pasagerilor. Flutur a fost completat şi de directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, care a arătat că imobilele Centrului Economic Bucovina nu au fost construite cu destinaţia de terminal al aeroportului. Măriuţa a explicat că susţine proiectul de extindere a actualului terminal cu o nouă clădire, care să aibă trei porţi către platforma aeroportului.

În cele din urmă, după o pauză de consultări, liderul consilierilor PSD, Mihai Grozavu, a precizat că social-democraţii vor vota pentru transferul imobilelor şi terenurilor de la Centrul Economic în administrarea CJ Suceava. Proiectul a fost votat cu 32 de voturi "pentru" şi două împotrivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a preluat toate clădirile Centrului Economic Bucovina pentru a înfiinţa un parc industrial.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
CJ Suceava a preluat toate clădirile Centrului Economic Bucovina pentru a înfiinţa un parc industrial3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei