Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 44 (6754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă un caz

Intervenţie în forţă a poliţiştilor, pentru încătuşarea unui şofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii rutieri se confruntă din ce în ce mai des cu cazuri de şoferi care refuză să se supună controalelor de rutină în trafic. După ce acum câteva zile poliţiştii din Marginea au intervenit în forţă pentru a imobiliza un şofer care a refuzat să se legitimeze, deşi, avea să se constate ulterior, acesta nu comisese nereguli majore, în noaptea de joi spre vineri a urmat o nouă intervenţie de grad 0, de această dată la Siminicea.

Pe 22 februarie, în jurul orei 23.45, un echipaj de la Poliţia oraşului Salcea acţiona pe DJ 208T, în comuna Siminicea. Acţiunea era axată pe depistarea şoferilor băuţi, iar la ora amintită a fost tras pe dreapta un autoturism. La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 39 de ani, care iniţial a cooperat. Când a venit însă vorba de testarea alcoolemiei, lucrurile s-au schimbat.

„Întrucât emana halenă alcoolică şi avea un comportament necooperant, refuzând să coboare din vehicul pentru a fi testat cu aparatul etilotest, poliţiştii au folosit sprayul iritant lacrimogen, bărbatul fiind imobilizat şi încătuşat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Șoferul a avut dreptul să nu sufle în etilotest, însă a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, unde, în prezenţa martorilor, a refuzat şi recoltarea de probe biologice.

În aceste condiţii, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Pentru cine nu ştie, în cazul acestei infracţiuni, Codul Penal prevede închisoare de la 1 la 5 ani, fără posibilitatea aplicării unei amenzi penale, aşa cum este cazul la infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii rutieri au intervenit în forţă, pentru imobilizare şi încătuşare, în multe cazuri în ultima perioadă de timp. Conform procedurilor, şoferii care refuză să se legitimeze şi să se supună controlului, inclusiv asupra maşinii, trebuie duşi la cea mai apropiată secţie de poliţie, pentru a se putea face verificări. În multe cazuri s-a ajuns ca poliţişti care au intervenit pentru imobilizare să fie loviţi, cei care i-au agresat fiind puşi sub acuzare de procurori pentru ultraj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intervenţie în forţă a poliţiştilor, pentru încătuşarea unui şofer.
 Vizualizări articol: 3360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intervenţie în forţă a poliţiştilor, pentru încătuşarea unui şofer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei