Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 44 (6754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mai mult de râs decât de plâns

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca un naiv (sinonim: tâmpit) ce sunt, am sperat că Steaua (doar pentru soacra botoşăneanului ăluia şi pentru banda de judecători se numeşte FCSB) va răsturna logica elementară şi calculele hârtiei şi va elimina din Europa League o echipă cotată incomparabil mai bine, deşi la ea acasă, în Italia, momentul de vârf a cam trecut de ceva vreme. Ideea de bază este că oricât de lei şi zmei ar fi la noi în bătătură, în momentul în care scot capul în lumea normală, cu fotbal normal, fotbaliştii noştri se transformă în altceva. Cu totul altceva, nedefinit, fără vreo legătură cât de cât vizibilă cu sportul amintit, iar uneori par chiar să provină din alt regn. Mai degrabă vegetal, fiindcă asemănarea cu legumele (şi alea vestejite!) este cât se poate de vizibilă şi nu necesită nici un efort de imaginaţie. Un observator mai lucid decât mine şi infinit mai exact în constatări şi afirmaţii, fiind de meserie inginer, îmi spunea ieri dimineaţă la radio (aţi ghicit, e vorba de Sorin Avram) că nici nu putem avea cine ştie ce pretenţii, din moment ce la Steaua sunt vreo doi jucători (ăia scumpi!) cumpăraţi cu câte un milion, iar la Lazio unul singur, ăla cu golurile, face pe puţin 40 de milioane. De aici şi diferenţa. E cât se poate de corect, şi valabil în orice domeniu. Gândiţi-vă doar la cât costă un Mercedes şi comparaţi-l cu un Duster. Dacă vă şi aşezaţi la volan, după nici un kilometru sigur înţelegeţi ce reprezintă diferenţa de preţ. Am însă şi o problemă suplimentară: de ce ăla de 40 de milioane joacă de toţi banii, în timp ce unul de-ai noştri, de un milion, joacă de doi bani!? Fiindcă, oricât încerc, nu-mi iese ca vreunul din echipa noastră să fi jucat ceva asemănător cu fotbalul. Nici măcar Budescu, care s-a lămurit repede despre ce-i vorba şi a stins şi el motoarele, după ce s-a lămurit că n-are cu cine. Pentru a nu ne lăsa totuşi pe deplin întristaţi, doi băieţi de la Steaua au creat şi momentul sublim de divertisment, cu o coregrafie, cum se zice, "epică", în care au făcut o demonstraţie de balet cum n-am mai văzut de la Maia Plisetkaia în "Lacul le(s)bedelor"!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de râs decât de plâns.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mai mult de râs decât de plâns5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei