Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 40 (6750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuți

Bugetul pe anul 2018 a fost votat după două ședințe de Consiliu Local consecutive în aceeași zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul Rădăuților pe anul 2018 a fost avizat pozitiv ieri după prânz într-o ședință extraordinară convocată de îndată, după ce anterior proiectul acestuia nu reușise să întrunească majoritatea voturilor aleșilor locali în ședința ordinară a deliberativului local convocată dimineață, la ora 10.00. Pe agenda ședinței ordinare de ieri a Consiliului Local Rădăuți, la poziția 4 a fost înscris proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Rădăuți și al unităților subordonate Consiliului Local pentru anul 2018. În condițiile în care la ședință au participat doar 17 din cei 19 consilieri locali și pentru că doi dintre participanți nu au votat pe motiv de conflict de interese (cei doi, unul PSD și unul ALDE, fiind în conducerea GAL-ului Rădăuți), votul a adus o surpriză, și anume doar 9 (6 PSD+2 UpR+ 1 PMP) dintre aleși au votat "pentru", 5 au fost împotrivă (3PNL+2ALDE) și unul s-a abținut (1 PMP), situație în care proiectul a fost respins. Însă imediat după finalizarea ședinței ordinare, în jurul orei 12.00, primarul Nistor Tătar a făcut o nouă convocare, de această dată pentru ședință extraordinară, și după o pauză cu consultări pe holurile primăriei, la ora 13.00 consilierii rădăuțeni s-au reunit din nou în ședință, cu mențiunea că între timp ajunsese și unul dintre cei doi aleși care nu participaseră la ședința anterioară, un consilier PNL. În aceste condiții proiectul bugetului a fost votat din nou, anterior fiind înlăturată secțiunea care i-ar fi pus în conflict de interese pe cei doi consilieri. Şi, pentru ca surpriza să se mențină până la capăt, bugetul a fost votat în unanimitate, cu 18 voturi.

 

Nistor Tătar: „Celor din opoziție nu le convine pentru că au observat că se fac, cu adevărat, multe investiții în oraș”

Nistor Tătar, primarul municipiului Rădăuți, a declarat imediat după votarea bugetului: „În prima ședință ne-a lipsit un vot pentru aprobarea bugetului, însă în extraordinară s-a văzut că a fost unanimitate. Bugetul pe care l-am făcut acum arată că pentru prima dată în Rădăuți se vor face investiții de amploare. Celor din opoziție nu le convine pentru că au observat că se fac, cu adevărat, multe investiții în oraș, și de aceea nu le cade bine și caută să mai pună și frână”. Bugetul prevede venituri totale de 40,4 milioane de lei și cheltuieli de 49 de milioane, diferența urmând a fi acoperită din excedentul anului trecut. Trebuie precizat că 12,6 milioane vor fi pentru dezvoltare, circa 25% din buget, suma fiind mai mare comparativ cu cea din anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul pe anul 2018 a fost votat după două ședințe de Consiliu Local consecutive în aceeași zi.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul pe anul 2018 a fost votat după două ședințe de Consiliu Local consecutive în aceeași zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei