Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 40 (6750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ședinţa de joi a CL

6.600 de mp de teren din cartierul George Enescu vor fi transferaţi pentru realizarea noului sediu al Judecătoriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un teren de 6.600 de mp care stă în paragină de 24 de ani, în mijlocul cartierului George Enescu, va fi transferat din domeniul public al municipiului Suceava în domeniul public al statului, pentru a fi construit acolo noul sediu al Judecătoriei.

Decizia urmează să fie luată în ședinţa de Consiliu Local de joi, 22 februarie.

Necesitatea realizării unui nou sediu al Judecătoriei Suceava este dată de lipsa spaţiului necesar desfășurării activităţii acestei instituţii, în actualul sediu, Palatul de Justiţie, funcţionând Curtea de Apel, Tribunalul și Judecătoria.

O variantă luată în calcul pentru rezolvarea problemei lipsei de spaţiu era de realizare a unor anexe pe terenul deţinut de Ministerul Justiţiei în zona parcării şi a parcului din jurul Palatului de Justiţie, ceea ce ar fi dus la aglomerarea excesivă a zonei.

Tocmai de aceea, măsura de atribuire a unui alt teren pe care să se amenajeze spaţiile necesare funcţionării Judecătoriei este binevenită, fiind evitată supraaglomerarea unei zone centrale.

Realizarea noului sediu al Judecătoriei Suceava este cuprinsă deja în programul naţional de investiţii al Ministerului Justiţiei, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice.

Acesta ar urma să aibă o suprafaţă desfășurată de 4.890 de mp, valoarea investiţiei fiind de 27 milioane de lei, adică aproximativ 5,9 milioane de euro.

 

Terenul pe care trebuia să fie făcut sediul Poliţiei, în paragină de 24 de ani

Terenul care se transferă prin decizie de Consiliu Local către Ministerul Justiţiei a fost concesionat în urmă cu aproape 24 de ani Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, în vederea construirii unui sediu administrativ, locuinţe de serviciu şi parcări auto.

Numai că proiectul a fost abandonat, Poliţia cumpărând o clădire lângă Kaufland, dar la teren nu s-a renunţat.

Acesta a rămas în paragină, al nimănui, de atunci și până acum, fiind plin de bălării și deșeuri aruncate ilegal, riscând să fie transformat într-o groapă de gunoi, în mijlocul cartierului.

În cele din urmă, cu aproximativ un an în urmă, în Consiliul Local s-a luat decizia de anulare a concesionării către IPJ, justificată de necesitatea de a fi dată o utilitate terenului părăginit aflat în mijlocul unei zone rezidenţiale moderne și foarte aproape de Liceul cu Program Sportiv. Valoarea de inventar a terenului care va fi atribuit gratuit în administrarea Ministerului Justiţiei este de 835.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 6.600 de mp de teren din cartierul George Enescu vor fi transferaţi pentru realizarea noului sediu al Judecătoriei Suceava.
 Vizualizări articol: 3761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
6.600 de mp de teren din cartierul George Enescu vor fi transferaţi pentru realizarea noului sediu al Judecătoriei Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei