Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 40 (6750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de hotărâre

Burse lunare de până la 100 de lei vor fi acordate elevilor, din bugetul local al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleșii locali suceveni vor aproba joi, în ședința de Consiliu Local, cuantumul burselor școlare de care vor beneficia în 2018 elevii unităților de învățământ din municipiul reședință de județ.

În proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu se propune acordarea a patru categorii de burse: de performanță, în valoare de 100 lei, de merit - 80 de lei, de studiu – 60 de lei, de ajutor social – 60 de lei.

„Unitățile de învățământ preuniversitar de stat, prin consiliile de administrație, aprobă criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, a celor de merit, studiu și sociale, cu încadrarea în sumele alocate de la bugetul local”, a explicat edilul sucevean.

Bursele de performanță se acordă elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade, competiții și concursuri școlare la nivel național, bursele de merit celor cu rezultate similare, dar la nivel județean, bursele de studiu sunt destinate elevilor care provin din familii cu venituri mici, iar cele de ajutor social, celor care fac parte din categorii sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învață în altă localitate, precum și celor cu situații materiale grele).

Numărul efectiv al burselor acordate va fi cunoscut ulterior, după ce fiecare unitate de învățământ va veni cu propuneri concrete, în funcție de performanțele elevilor lor, dar și de posibilitățile financiare ale familiilor acestora, scopul lor fiind de a reprezenta o formă de sprijin material, vizând atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate bune la învățătură sau în anumite discipline.

Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor, în funcție de frecvență, excepție făcând bursele de ajutor social, ce se acordă și pe perioada vacanțelor școlare, în limita fondurilor aprobate cu această destinație.

Anul trecut, suma prinsă în buget a ajuns pentru acordarea a 900 de burse școlare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burse lunare de până la 100 de lei vor fi acordate elevilor, din bugetul local al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Burse lunare de până la 100 de lei vor fi acordate elevilor, din bugetul local al Sucevei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei