Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 17 (6727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eterna surprindere în faţa zăpezii

Testul deszăpezirii, trecut de autorităţi cu nota minimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zăpada şi poleiul de sâmbătă, duminică şi luni au făcut ca pe o bună parte dintre drumurile din judeţ, mai ales în localităţi, circulaţia rutieră să se desfăşoare cu dificultate. Chiar dacă oficial nu a existat o avertizare meteo de vreme rea, ninsoarea care a căzut toată noaptea de duminică se putea vedea cu ochiul liber şi ar fi fost de aşteptat ca firmele de deszăpezire şi autorităţile locale să reacţioneze. Nu s-a întâmplat aşa, iar prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, şi-a exprimat ieri dimineaţă nemulţumirea faţă de modul în care a decurs operaţiunea de deszăpezire pe drumurile judeţene şi în municipiul reşedinţă de judeţ. Adomnicăi a spus că pe drumurile naţionale din zona de munte, pe DN 17 şi DN 2, "drumul este la negru", iar în zona Suceava stratul de zăpadă fărâmiţată era de 2 cm.

Ieri dimineaţă, la ora 3.50, un tir din Cluj încărcat cu marfă, echipat cu cauciucuri de vară şi fără lanţuri, a derapat pe DN 17 în zona Păltinoasa, blocând parţial traficul circa 4 ore.

Pe drumurile judeţene se circula ”în condiţii de iarnă”, la fel ca şi în municipiul Suceava.

 

Prefectul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de acţiunea de deszăpezire

”Modul de intervenţie peste noapte (n.r. - noaptea de duminică spre luni) nu mă mulţumeşte. Am avut iarnă blândă, resursa umană este odihnită, stocurile de combustibil şi antiderapant sunt suficiente. Vom insista ca primarii să ia lucrurile mai în serios”, a declarat Adomnicăi.

Ieri la amiază, ea a inspectat tronsoane din drumurile naţionale aflate în aria de competenţă a secţiilor de Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, pe DN 2, de la Suceava spre Fălticeni, şi DN 17, Suceava-Păltinoasa, unde au fost probleme dimineaţă din cauza zăpezii şi a gheţii. În urma verificării, a declarat că drumurile naţionale erau ”la negru”, mai puţin DN 17A, pe care mai exista zăpadă frământată pe porţiunea de drum spre Palma, pe drumurile Vicovu de Sus-Vicovu de Jos şi Marginea-Păltinoasa. ”Drumurile aparţinând de SDN Suceava sunt <la negru>,  doar pe alocuri circulaţia fiind îngreunată. Suntem mereu în legătură cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, pentru refacerea stocurilor de antiderapant, cantitatea de antiderapant fiind suplimentată, prin act adiţional, cu circa 3.000 de tone”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.

Ea a precizat că, pe parcursul nopţii de duminică spre luni, s-a intervenit pe drumurile naţionale cu circa 60 de utilaje, peste 700 de tone de sare, peste 15 tone de clorură de calciu şi 6,5 tone de produs ecologic.

De asemenea, a mai spus că judeţul Suceava nu a primit avertizare meteo de cod galben de ninsori viscolite pentru perioada la care facem referire, dar condiţiile meteo au fost de cod galben, mai ales în zona de munte. Suceava a avut doar atenţionare de cod galben de ceaţă şi polei, pentru perioada 21 ianuarie, ora 22.30 - 22 ianuarie, ora 13.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testul deszăpezirii, trecut de autorităţi cu nota minimă.
 Vizualizări articol: 2141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Testul deszăpezirii, trecut de autorităţi cu nota minimă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei