Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 17 (6727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Primii bani pentru implantul de care are nevoie Mihnea, donaţi de pensionarul Theodor Gafiţa, în vârstă de 83 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul sucevean care a reacţionat la apelul umanitar lansat ieri, prin intermediul ziarului Monitorul de Suceava, de sprijin financiar pentru copilul Ioan Mihnea Coman, în vârstă de 7 ani, în vederea unei intervenţii neurochirurgicale, a fost un pensionar în vârstă de 83 de ani, din Dolhasca, Theodor Gafiţa.

Bătrânul a venit ieri la redacţie şi a donat 1.000 de lei pentru Mihnea, aşa cum a procedat la foarte multe campanii umanitare susţinute de ziarul nostru.

Theodor Gafiţa ne-a declarat că speră ca exemplul lui să fie urmat şi de alţi suceveni, astfel încât familia lui Mihnea să aibă cei 90.709,68 de euro pentru serviciile medicale, medicamentele, spitalizarea şi dispozitivul neuromodulator Activa RC, de care are nevoie băiatul pentru a duce o viaţă normală.

Mihnea suferă de distonie generalizată, o boală genetică rară, cu o medie europeană de 150 de cazuri la un milion, provocată de o mutaţie genetică, din cauza căreia nu-şi poate coordona mişcările. Creierul îi funcţionează bine şi transmite corect informaţia pentru mişcare, însă aceasta se alterează pe traseul nervilor, iar mâinile, picioarele şi capul se mişcă independent de voinţa copilului. Acest lucru poate fi corectat printr-o intervenţie chirurgicală de implantare a unui sistem neuromodulator cu un dispozitiv generator Activa RC. Spitalul de copii „Sant Joan de Deu” din Barcelona a acceptat, în luna noiembrie a anului trecut, să efectueze intervenţia, cu condiţia ca plata celor aproape 91.000 de euro să fie făcută înainte.

 

Mihnea ar putea avea o viaţă normală, dacă îl ajutaţi

Mama lui Mihnea, Daniela, este profesoară de matematică, dar boala copilului a obligat-o să renunţe la serviciu. Stă cu el permanent inclusiv la grădiniţa cu program normal pe care băiatul o frecventează. Tatăl lui Mihnea, Răzvan, lucrează la SMURD în Vatra Dornei, iar veniturile lunare ale familiei Coman sunt în jurul a 4.000 de lei. Din această sumă, minimum 1.500 de lei sunt necesari pentru tratamentul uzual al copilului - kinetoterapie, logopedie, masaj, gimnastică, medicaţie, în afara a trei şedinţe pe an, la o clinică din Ucraina, pentru recuperare neuromotorie. Costul unei astfel de şedinţe este de 1.200 de euro, la care se adaugă cheltuielile de drum şi cazare. Oricâte economii ar face, Daniela şi Răzvan nu au nici o şansă să adune banii pentru operaţia de care are nevoie Mihnea, singurul lor copil.

De aceea fac apel la toţi cei care sunt dispuşi să-i ajute să-şi vadă fiul mergând la fel ca toţi ceilalţi copii de vârsta lui, mai ales că medicii le-au spus că după implantarea sistemului neuromodulator, pentru mâini şi picioare îmbunătăţirea va fi sută la sută. Donaţiile se pot face în contul Asociaţiei Ioan Mihnea RO 08RNCB 0243149894280001, BCR Vatra Dornei.

Familia poate fi contactată, de asemenea, prin pagina de Facebook a asociaţiei, https://www.facebook.com/totipentrumihnea/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primii bani pentru implantul de care are nevoie Mihnea, donaţi de pensionarul Theodor Gafiţa, în vârstă de 83 de ani.
 Vizualizări articol: 3920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primii bani pentru implantul de care are nevoie Mihnea, donaţi de pensionarul Theodor Gafiţa, în vârstă de 83 de ani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei