Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 17 (6727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

ITM Suceava a amendat şase firme care aveau lucrători fără forme legale de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă au amendat cinci firme sucevene la care au găsit lucrători fără acte legale de angajare. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că în ultima luna a anului trecut inspectorii din cadrul instituţiei pe care o conduce au efectuat 274 de controale, din care 188 în domeniul relaţiilor de muncă şi 86 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Romeo Butnariu a precizat că pentru deficienţele constatate, în total au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 83.500 de lei.

El a arătat că numai în urma celor 188 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, ITM Suceava a aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 75.500 de lei.

În total, în luna decembrie 2017 au fost depistate 15 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care nouă erau persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal. Alte şase persoane au fost depistate fără forme legale de angajare, iar cei cinci angajatori la care lucrau acestea au primit amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

Şeful ITM Suceava a mai spus că printre deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor sau nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară şi a celor care fac referire la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat.

Romeo Butnariu a adăugat că în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM Suceava au efectuat 86 de controale, fiind aplicate 48 de sancţiuni, în valoare de 8.000 de lei.

Pe de altă parte, şeful ITM Suceava a declarat că potrivit datelor din registrul general de evidenţă a salariaţilor, la data de 1 ianuarie 2018 în judeţul Suceava erau înregistrate 123.386 de contracte individuale de muncă active, din care 117.123 pe durată nedeterminată şi 6.263 pe durată determinată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava a amendat şase firme care aveau lucrători fără forme legale de muncă.
 Vizualizări articol: 2964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ITM Suceava a amendat şase firme care aveau lucrători fără forme legale de muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lacomia corupe, iar coruptia ucide trimis de
(23 ian 2018, 13:54:42
la ITM miroase a coruptie, altfel nu-mi explic cum la o societate PE LA CARE AU TRECUT CEL PUTIN O DATA, fara a SCHIMBA CEVA,(vezi depozitul de tabla la MOARA), gestionarul este si sofer pe vola si incarca si descarca, lucreaza de la 07.30 pana la 18.30 cel putin,
soferii de pe camionetele de marfa lucreaza cate 12-14 ore pe zi si mai mult pe timp de vara, apoi incarca si descarca camioane de mare tonaj tot cu VOLA s.a.m.d.
Asta in conditiile in care, desi lucreaza si pe VOLA, acesti angajati
multilateral dezvoltati de amenintarea ca vor fi dati afara daca spun sefului ceva, NU DETIN ATESTATE ISCIR PT.INSTALATII RIDICATOARE.
si pun capul in pamant cand le spui ca vor ajunge la varsta pensionarii si le va parea rau pt. timpul lucrat si neremunerat conform legii.
si sunt nepasatori cand le atragi atentia ca bruscheaza de multe ori VOLA si risca sanatatea celorlalti in posibile accidente grave.
si se enerveaza daca le spui ca stau de multe ori cu bratul de la VOLA ridicat si incarcat cu 8-9 sute de kg tabla, iar dedesubt un altul incearca sa echilibreze greutatea tragand si impingand paletul incarcat.
DAR EI MOTIVEAZA CA STIU SA LUCREZE.
SI APOI, CE TRE SA MAI AIBA ATESTATE ISCIR, CA ALEA COSTA BANI!
DAR VIATA SI SANATATEA LOR OARE NU COSTA?
SAU E MAI IEFTIN SA IMPINGI PLICUL PE ICI PE COLO SI TREABA MERGE INAINTE, NU?
TOATE PANA INTR-O ZI. cand timpul nu va mai putea fi dat inapoi NICICUM, iar parerile de rau vor fi inutile.
iar ITM nu vede toate acestea, nici macar ziua si in timpul programului...ce sa mai vorbim de noaptea!
dpdv moral, ca sa nu zic legal, CUM JUSTIFICA TOATE ACESTEA RESPONSABILUL CU SANATATEA SI SECURITATEA IN MUNCA DE LA ACEASTA FIRMA BINECUNOSCUTA de catre ITM?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei