Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 17 (6727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Seminar

Sistemul de educaţie britanic, prezentat la USV de reprezentanţii unei şcoli din UK

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (FSE) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a găzduit conferinţa “Management educaţional în sistemul de învăţământ britanic”, la care au conferenţiat Judith Roach (bussiness manager) şi Otilia Raluca Uţă (premises manager), de la Sudbury Primary School, parte din consorţiul Crysalis Multi Academy Trust din Londra, UK.

Experienţa managerilor din învăţământul preuniversitar britanic a fost transferată prin intermediul informaţiilor oferite în prezentarea interactivă şi în activităţile realizate împreună cu cadre didactice din regiunea suceveană. Prezentarea a fost axată pe descrierea sistemului de învăţământ britanic în comparaţie cu sistemul educaţional românesc cu accent pe dezvoltările curriculare şi ale programului educaţional al elevilor din UK, potrivit conf. univ. dr. Otilia Clipa, din cadrul FSE. De asemenea, au fost prezentate tipurile de evaluări interne, locale, obligatorii de pe parcursul anului şcolar şi cele externe, raportate la standarde naţionale. Alte teme interesante au fost cele legate de evaluarea anuală a cadrelor didactice şi a modalităţilor de recompensare salarială în funcţie de performanţele educaţionale realizate. Alte informaţii care au stat la baza unor discuţii au făcut referire la autonomia şcolii, tipurile de finanţare pe care le poate primi o şcoală în sistemul britanic şi care sunt nivelurile de management educaţional.

La prelegere au luat parte activ studenţii de la programul de licenţă şi master (Managementul instituţiilor educaţionale) de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, dar şi numeroşi absolvenţi ai acestei facultăţi, acum cadre didactice şi manageri ai multor şcoli din regiunea noastră.

 

Colaborare de durată cu managerii britanici

Evenimentul este un rezultat al activităţilor şi al întâlnirilor realizate în cadrul Lunii Diasporei, organizate de Consiliul Judeţean, în luna august 2016 şi 2017.

Colaborarea cu Alina Balaţchi, preşedintele Asociaţiei Romanian Women in UK, a adus rezultate frumoase în acest timp, iar venirea managerilor britanici se datorează acestei rodnice cooperări. Din donaţia de cărţi de poveşti româneşti organizată sub coordonarea conf. univ. dr. Otilia Clipa, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, o parte din acestea au ajuns în Sudbury Primary School, unde învaţă 30 de copii români, care pot continua să citească în limba română, iar directoarele din UK au donat 3.000 de cărţi pentru învăţarea limbii engleze care au ajuns în 15 biblioteci şcolare din regiunea Sucevei.

De partea cealaltă, şi sistemul educaţional din România a fost prezentat oaspeţilor din UK.

Unul dintre participanţi la conferinţa de la USV a fost prof. Alin Dumitru Sârbuşcă, director al Şcolii Gimnaziale Herla, care a coordonat activităţile de vizitare a şcolii şi dezbaterea privind particularităţile concrete ale managementului educaţional românesc prin specificarea structurii unei zile de şcoală, integrarea copiilor cu nevoi educaţionale speciale, factorii implicaţi în managementul şcolar. Evenimentul de la USV s-a încheiat cu vizitarea unor monumente istorice din zonă şi a Mănăstirii Slatina.

Oaspeţii britanici au avut, împreuna cu conf. univ. dr. Otilia Clipa, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, o întâlnire la Consiliul Judeţean, cu preşedintele Gheorghe Flutur şi consilierul Niculai Barbă, care şi-au exprimat încrederea că se pot dezvolta numeroase proiecte în domeniul educaţional şi cel al turismului între instituţii, mai ales avându-se în vedere faptul că există o modalitate rapidă de transport între cele două oraşe.

„Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei doreşte să iniţieze o serie de acţiuni prin care propune comunităţii sucevene dezbateri susţinute de invitaţi români experţi în domenii educaţionale care pot dărui din timpul, energia, experienţa dobândită în alte spaţii culturale şi care pot contribui la creşterea unităţii şi a expertizei din diferite domenii de cunoaştere”, transmit organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul de educaţie britanic, prezentat la USV de reprezentanţii unei şcoli din UK.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul de educaţie britanic, prezentat la USV de reprezentanţii unei şcoli din UK0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei