Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 12 (6722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Venituri consistente

Salariile angajaţilor Primăriei Suceava, majorate cu 20%, de la 1 ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii Primăriei Suceava se numără printre cei care au tras lozul norocos atunci când Guvernul a aprobat „Legea salarizării unitare a bugetarilor”, anul trecut  veniturile acestora crescând mai mult decât simţitor.

Dacă până anul trecut se vorbea de salariile mici ale bugetarilor, inclusiv ale celor din administraţia locală, acum s-a creat o prăpastie uriaşă între veniturile celor care lucrează în privat şi cei angajaţi la stat.

Începând de la 1 ianuarie 2018, salariile de bază au crescut din nou, cu 20%, noile grile de salarizare pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia suceveană fiind stabilite printr-o decizie de Consiliu Local aprobată cu 17 voturi „pentru” şi trei abţineri în şedinţa extraordinară din 15 ianuarie.

Pe acelaşi model, cel mai probabil la fel vor proceda toate primăriile din judeţ, care vor majora din nou salariile angajaţilor, ca aceştia să nu piardă nimic din salariile majorate anul trecut.

„Astăzi sunt salarii bune în primărie, nimeni nu are dreptul să se plângă că nu are un salariu corespunzător, trebuie să fim cu toţii mai responsabili, să muncim mai mult.

Dar ca urmare a modificărilor legislative – trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, se pierde la salariu. Noi am avut discuţii cu comisia constituită conform legii, cu reprezentanţi ai sindicatelor, şi am stabilit de comun acord să creştem salariile cu 20%. Nu vor lua mai mulţi bani, dar trebuie să facem această actualizare cu 20%, pentru a acoperi efectul trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat”, a explicat primarul Ion Lungu, în calitate de iniţiator, precizând că fondul de salarii nu se modifică, ci rămâne la fel cu cel de la finele anului 2017.

Mai exact, majorările salariale recent aprobate în deliberativul local au ca efect acoperirea efectelor trecerii contribuţiilor la pensii şi sănătate în sarcina salariatului, pentru ca veniturile angajaţilor din primărie să nu se diminueze.

 

Salariile celor cu funcţii de conducere din Primăria Suceava

Cel mai mic salariu de bază al unui funcţionar public sau al unui angajat contractual cu funcţie de conducere în Primăria Suceava, al unui şef de birou cu grad I, este de 7.357 de lei brut, adică 4.304 lei net, iar unul cu grad II primeşte 7.764 de lei.

Un şef de serviciu primeşte 8.561 de lei – grad I sau 9.198 de lei, la grad II.

Cel mai mare salariu de bază al unui director din primărie, cel care conduce Direcţia Buget, contabilitate şi fiscalitate, este de 13.500 de lei, la încadrarea în grad II, sau 11.740 de lei, dacă are grad I, iar cel mai mic, al unui director adjunct, 9.605 lei – grad I sau 10.092 de lei – grad II.

Un director executiv în primărie primeşte un salariu de bază de 10.284 de lei – grad I sau 11.868 de lei la grad II – adică aproape 7.000 de lei net.

Cel mai mare salariu din primărie este, conform legii, cel al secretarului municipiului reşedinţă de judeţ, adică al doilea om ca funcţie, după primar, pentru care venitul de bază este de 14.345 de lei – grad I sau 15.100 de lei – grad II.

 

Cât primesc angajaţii cu funcţii de execuţie

Cel mai mic salariu de bază din primărie, pentru un referent debutant, care are doar liceul făcut, este de 2.002 lei, dar cel care a avansat până la referent cu grad profesional superior primeşte un salariu de bază de 3.372 de lei – adică 1.980 de lei net.

Un consilier sau un consilier juridic cu studii superioare porneşte de la 2.832 de lei, ca debutant, urcând la 4.980 de lei când ajunge la grad profesional superior.

Pentru un auditor asistent salariul de bază este de 3.480 de lei, ajungând la 5.478 de lei ca superior.

În administraţie există şi numeroşi angajaţi contractuali cu funcţii de execuţie, cu venituri apropiate de cele ale funcţionarilor publici cu funcţii similare.

De exemplu, un inspector de specialitate, cu studii superioare, primeşte un salariu de bază de 2.789 de lei ca debutant, dar ajunge şi la 4.294 de lei – 2.512 lei net dacă obţine gradul IA.

Un îngrijitor poate câştiga 2.256 de lei, un paznic - 2.220 de lei, un casier sau magazioner – 2.417 lei, iar un secretar/dactilograf, cu şcoală generală sau liceu, între 2.100 de lei ca debutant ori 2.576 de lei dacă obţine treapta IA.

Un şofer, cu şcoală generală sau liceu, primeşte de la 2.760 de lei la 2.968 de lei (1.756 de lei net), salariu de bază, în funcţie de încadrare.

Un muncitor calificat, în funcţie de treapta de încadrare, are un salariu de bază cuprins între 2.209 şi 2.598 de lei.

La toate categoriile de personal, la salariile de bază se adaugă şi diverse sporuri, în funcţie de munca prestată, de potenţialii factori de risc şi de vechime.

 

Salariile din Poliţia Locală Suceava

Tot angajaţi ai Primăriei Suceava, dar la categoria funcţii publice specifice de execuţie, sunt şi membrii Poliţiei Locale Suceava.

Cel mai mic salariu de bază, pentru un poliţist local de clasa III, adică doar cu liceul făcut, debutant, este de 2.152 de lei, urcând până la 3.625 de lei pentru cel încadrat ca superior.

Poliţiştii locali de clasa II (cei cu studii de scurtă durată) au un salariu minim, în cazul unui debutant, de 2.245 de lei, crescând până la 3.638 de lei, dacă sunt încadraţi cu grad profesional superior.

Un poliţist local de clasa I (studii superioare) câştigă 3.044 de lei ca debutant, ajungând până la 5.383 de lei ca superior – adică 3.140 de lei net.

La aceste venituri de bază se adaugă şi sporurile legale, dar şi norma de hrană, de aproximativ 1.000 de lei lunar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile angajaţilor Primăriei Suceava, majorate cu 20%, de la 1 ianuarie.
 Vizualizări articol: 6712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Salariile angajaţilor Primăriei Suceava, majorate cu 20%, de la 1 ianuarie3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei