Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 12 (6722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Peste o sută de proiecte depuse de unităţile de cult au primit finanţări nerambursabile din partea Consiliului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a acordat, anul trecut, finanţări nerambursabile pentru 147 de proiecte, dintre acestea peste 100 fiind depuse de unităţile de cult. Suma totală a finanţărilor acordate în 2017 de administraţia judeţeană a fost de 995.400 de lei. Cele mai multe fonduri, respectiv 650.000 de lei, au fost destinate finanţării programelor unităţilor de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România.

Cel mai mare proiect finanţat a avut valoarea de 50.000 de lei și a fost aprobat pentru Mănăstirea Sihăstria Putnei, la care au fost efectuate lucrări de reamenajare a pridvorului și faţadei bisericii „Izvorul Tămăduirii”. Alte proiecte cu valori mai mari, de 20.000 de lei, au fost finanţate pentru mai multe lăcașe de cult, printre acestea numărându-se Mănăstirea Moldoviţa, unde banii au fost folosiţi pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de colectare a apei pluviale, precum și a aleilor și trotuarelor din incinta lăcașului de cult.  Aceeași sumă a fost acordată Mănăstirii Probota, pentru reparaţii la acoperișurile zidurilor de incintă, precum și bisericii din Pătrăuţi, monument Unesco, la care s-au realizat lucrări de reparaţii capitale la Muzeul „Constantin Morariu” amenajat în casa parohială. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuţilor a primit aceeași sumă de 20.000 de lei pentru lucrările de consolidare și restaurare a turnului clopotniţă de la Mănăstirea "Sf. Ioan cel Nou" Suceava.

În domeniul asistenţei sociale, CJ Suceava a acordat finanţări nerambursabile pentru 14 proiecte, cel mai mare dintre acestea fiind depus de Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru îngrijirea bătrânilor neajutoraţi. Administraţia judeţeană a mai finanţat proiecte pentru 16 acţiuni și programe sportive, pentru volei, fotbal, atletism, baschet, oină sau tenis de masă, valoarea totală proiectelor fiind de 50.000 de lei. O sumă totală de 65.400 de lei a fost acordată programelor și acţiunilor culturale. Cel mai mare proiect, de 14.400 de lei, i-a fost aprobat Asociaţiei Societatea Scriitorilor Bucovineni, pentru revista „Bucovina literară”. Nu în ultimul rând, alte patru proiecte, cu o valoare totală de 30.000 de lei, au fost finanţate pentru proiecte de tineret. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de proiecte depuse de unităţile de cult au primit finanţări nerambursabile din partea Consiliului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de proiecte depuse de unităţile de cult au primit finanţări nerambursabile din partea Consiliului Judeţean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei