Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 12 (6722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Ziua Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, sărbătorită de elevi, profesori şi foşti oameni ai şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, marcată luni, la 168 de ani de la naşterea patronului spiritual al instituţiei, a reunit o serie de manifestări deosebite, de la festivităţi şi spectacole, la expoziţii şi inaugurări,care au implicat atât elevii, cât şi actualele şi fostele cadrele didactice ale şcolii.

Calendarul zilei a debutat cu spectacolul organizat sub genericul „Eminescu pentru Eminescu”, la Casa de Cultură a Sindicatelor din centrul municipiului.

Prin momentele pregătite, organizatorii au vrut să creeze un cadru prin care toţi elevii să se exprime, să relaţioneze, să se bucure de această zi de sărbătoare şi, nu în ultimul rând, să evoce şi să aducă un omagiu memoriei marelui poet.

După slujba religioasă oficiată în capela colegiului, s-a desfăşurat Consiliul profesoral festiv, care a adus laolaltă mai multe generaţii de elevi şi profesori.

În cadrul manifestării a fost evidenţiată corala „Panta Rhei” a colegiului, cu prilejul aniversării unui sfert de veac de activitate.

„Celebrarea coralei <Panta Rhei>, la cei 25 de ani de activitate, reprezintă un bilanţ bine meritat. Drumul sinuos, plin de satisfacţii artistice, marchează afirmarea colegiului sucevean şi în acest domeniu. Prezenţa în timp a coralei la numeroasele evenimente artistico-muzicale ori pe scenele festivalurilor naţionale adaugă un plus de valoare, graţie repertoriului bogat, variat şi pretenţios, alcătuit cu lucrări muzicale din creaţia românească şi universală”, au arătat reprezentanţii colegiului. Potrivit acestora, repertoriul abordat cuprinde cântece tinereşti clasice şi moderne, prelucrări de folclor, colinde şi cântece ortodoxe în stil bizantin. În cei 25 de ani de activitate corala „Panta Rhei” a ieşit în public de nenumărate ori şi a luat parte la multe festivaluri naţionale, zonale şi judeţene, unde a fost laureată.

 „Domnul profesor Marian Palade, dirijorul corului, duce muzica de acest tip, interpretată de elevele liceului, către profesionalismul vocaţiei de dascăl. Cum? Iubindu-şi meseria, iubind cea ce face, iubind muzica şi punând-o mai presus de orice”, a mai transmis conducerea unităţii.

Cu prilejul celor 25 de ani de activitate, corala a fost distinsă cu un trofeu oferit de directorul Renato Tronciu şi adjuncta Gabriela Cazac, iar coristele au primit câte o medalie în semn de apreciere.

Un dar simbolic au primit şi dascălii pensionari ai colegiului.

Programul zilei de luni a mai cuprins vernisarea expoziţiei cu lucrări de grafică şi pictură ale elevilor „Poezia eminesciană, sursă de inspiraţie pentru alte arte”, din holul colegiului, precum şi lansarea celei de-a XXI-a ediţii a anuarului şcolii.

Tot luni a fost inaugurată şinoua bibliotecă a colegiului, un spaţiu generos, modern, cu o sală de lectură cu peste 40 de locuri, acces la internet, depozite de carte şi o sală de primire a cititorilor cu acces liber la raft. Aceasta dispune de un fond de carte în format tipărit de 46.000 de volume şi peste 500 de CD-uri, DVD-uri, casete audio şi video.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, sărbătorită de elevi, profesori şi foşti oameni ai şcolii.
 Vizualizări articol: 2184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, sărbătorită de elevi, profesori şi foşti oameni ai şcolii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei