Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 12 (6722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie de promovare

Reprezentanţii Forţelor Navale Române îi îndeamnă pe elevii suceveni să urmeze profesia militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi reprezentanţi ai Forţelor Navale Române s-au aflat, ieri, în judeţul Suceava pentru a pregăti campania de promovare a profesiei militare în mai multe unităţi şcolare sucevene. Campania efectivă se va desfăşura în perioada 19-22 februarie a.c., în şapte licee şi colegii din judeţ, respectiv Colegiul Militar “Ştefan cel Mare” şi Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” şi Colegiul Tehnic din Rădăuţi, Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza”şi Colegiul “Mihai Eminescu” din   Suceava. În cursul zilei de ieri, reprezentanţii Forţelor Navale Române s-au aflat, pentru început, la Prefectura Suceava, unde s-au întâlnit cu prefectul Mirela Adomnicăi, directorii celor şapte unităţi şcolare, precum şi cu şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr.

În discuţiile de ieri de la Prefectură, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale - Statul Major al Forţelor Navale, colonel Corneliu Pavel, a explicat că cele şapte unităţi şcolare sucevene au fost alese pe criteriul promovabilităţii absolvenţilor. Colonel Corneliu Pavel a explicat că Forţele Navale Române au trei instituţii de învăţământ, la care cursurile sunt gratuite, la fel cazarea şi masă, iar la absolvire se asigură repartiţie. El a făcut referire la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, unde se formează ofiţeri şi ingineri, Şcoala militară de maiştri militari, de doi ani, şi Şcoala de aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia, unde se formează soldaţi profesionişti pentru Forţele Navale Române, cursurile la această unitate fiind de patru-cinci luni.

Corneliu Pavel a vorbit şi de salariile nete pe care ar urma să le primească absolvenţii celor trei instituţii de învăţământ, respectiv 2.700 de lei net un locotenent, între 2.400 şi 2.500 de lei pentru un maistru militar şi 2.200-2.300 de lei (inclusiv sporuri), pentru un soldat.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale - Statul Major al Forţelor Navale a explicat că la întâlnirile care vor fi organizate cu elevii din cele şapte unităţi şcolare sucevene vor fi prezenţi infanterişti marini, scafandri şi militari care activează pe navele militare, care vor povesti întâmplările pe care le-au avut în misiunile în străinătate.

După şedinţa de la Prefectura Suceava, reprezentanţii Forţelor Navale Române au vizitat toate cele şapte unităţi şcolare incluse în campania de promovare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii Forţelor Navale Române îi îndeamnă pe elevii suceveni să urmeze profesia militară.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reprezentanţii Forţelor Navale Române îi îndeamnă pe elevii suceveni să urmeze profesia militară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei