Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 12 (6722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări în luna decembrie

Spitale din cinci oraşe din judeţ, controlate de inspectorii DSP Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalele din Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Siret şi Gura Humorului au fost controlate de inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în cursul lunii decembrie. Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică al DSP, dr. Dinu Sădean, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că în unităţile medicale verificate nu s-au înregistrat ”probleme mari” şi că în unele cazuri au fost stabilite termene de remediere a unor deficienţe.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, secţia Boli Infecţioase va fi reabilitată în cursul acestui an, la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc nu au fost semnalate probleme deosebite, la Fălticeni spitalul se va muta în noul sediu, la Vatra Dornei există un plan de remediere pentru efectuarea unor reparaţii în secţiile Interne şi Chirurgie şi la spălătorie, iar la Gura Humorului inspectorii DSP au notat pardoseli deteriorate şi lipsa plaselor de protecţie împotriva insectelor la geamurile spitalului.

La Spitalul de Boli Cronice Siret au fost constatate pavimente degradate, stolerie veche, absenţa instalaţiei de oxigen la o parte dintre paturi şi lipsa rezervei de apă. Dr. Sădean a precizat că acest spital va intra într-un proces de reabilitare majoră, în cadrul unui proiect transfrontalier, iar planul de conformare are termen până la 31 decembrie 2021.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Spitalul Municipal Rădăuţi şi spitalul privat Bethesda Suceava au fost verificate în noiembrie 2017.

 

Sute de controale, în toate ariile de competenţă

Dr. Sădean a declarat că, în cursul lunii decembrie, inspectorii DSP au efectuat aproape 600 de controale în ariile de competenţă, în urma cărora au fost aplicate patru amenzi.

În domeniul „non-aliment” au fost efectuate 355 de controale, cu trei sancţiuni în valoare de 4.800 de lei, din care 43 în turism, 34 pe mediu, două în domeniul muncii, 40 la produse cosmetice şi 111 la produse biocide. Pe unităţi de învăţământ a fost efectuat un control, în urma căruia a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei unui chioşc alimentar din incinta unei şcoli din mediul rural pentru vânzare de produse alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor.

Au mai fost verificate 61 de cabinete medicale, o unitate de transfuzie sanguină şi au fost efectuate 52 de controale în domeniul deşeurilor periculoase.

În domeniul ”aliment” au fost efectuate 218 controale în urma cărora a fost aplicată o amendă în valoare de 500 de lei pentru absenţa unui curs fundamental de igienă. Cinci controale au fost la producători şi ambalatori, trei la distribuitori şi transportatori, 108 controale la retaileri, 95 de controale în sectorul serviciilor, respectiv la unităţi de alimentaţie publică, restaurante, baruri, şi cinci controale la producători primari care vând direct la consumatorul final.

În cadrul acţiunilor de control tematice dispuse de Ministerul Sănătăţii, inspectorii sanitari din Suceava au realizat 159 de verificări privind produsele biocide, două controale privind produsele de panificaţie, 49 privind produsele din tutun, 30 de controale privind pachetele promoţionale la produsele cosmetice şi au aplicat o amendă de 800 de lei pentru un produs cosmetic expirat.

Tot în luna decembrie a fost efectuat un control tematic în domeniul turismului dispus de DSP Suceava, cu 85 de acţiuni de control la unităţi de turism care au organizat evenimente festive cu prilejul sărbătorilor de iarnă. În ceea ce priveşte controlul vaccinărilor obligatorii la medicii de familie, au fost efectuate 44 de verificări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitale din cinci oraşe din judeţ, controlate de inspectorii DSP Suceava.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitale din cinci oraşe din judeţ, controlate de inspectorii DSP Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei