Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 dec 2017 - Anul XXII, nr. 289 (6705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Afaceriști cu aparate de joc „slot-machine”, trimiși în judecată pentru lipsa licenței și evaziune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat trimiterea în judecată a doi afaceriști în domeniul sălilor cu aparate de joc tip slot-machine, „păcănele”, cum mai sunt cunoscute acestea.  Este vorba de o sală de jocuri care a funcționat la Horodnic de Sus, unde existau trei aparate care nu aveau licență sau autorizație.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că unul dintre inculpați, Mircea Rusu, a înființat încă din 2011 o societate cu sediul social în municipiul Piatra Neamț,  având ca principal obiect de activitate „activităţi de jocuri de noroc şi pariuri”. Inițial, societatea a  funcționat legal, având închiriate 54 de aparate de joc.

După data de 1 ianuarie 2013, aparatele de joc nu au mai avut însă autorizații de exploatare. Anterior acestui termen, trei dintre aparate au ajuns la Horodnic de Sus, unde au fost folosite de un anume Silvestru Vasilică Dari, administrator al unei societăți locale, susțin anchetatorii.

De aici încolo, au subliniat anchetatorii, afacerea a ieșit complet din sfera legalității.

Cei doi inculpați amintiți mai sus nu au făcut nici un fel de demersuri pentru a declara locația din Horodnic ca sediu social secundar al firmei deținătoare a aparatelor. În aceste condiții, nu s-au putut obține nici autorizațiile de exploatare pentru cele trei aparate în acel spaţiu şi nici pentru obţinerea de autorizaţii de exploatare aferente aparatelor de joc. 

În aceste condiții, procurorii au stabilit că cei doi au desfăşurat activităţi în domeniul jocurilor de noroc fără îndeplinirea condiţiilor legale privind licenţa de organizator de jocuri de noroc şi autorizaţiile de exploatare. Automat, cei doi s-au sustras și de la efectuarea verificărilor financiare și fiscale.

Din raportul de constatare întocmit de specialiştii antifraudă detaşaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a stabilit că bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 49.260 de lei.

Mircea Rusu și  Silvestru Vasilică Dari au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc. În plus, primul inculpat a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, iar al doilea pentru complicitate la evaziune fiscală.

Cei doi inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

Dosarul a fost înaintat de procurori Tribunalului Suceava.

 

Percheziții în urma cărora au fost ridicate 23 de aparate de joc

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava au în derulare mai multe anchete privind săli de jocuri de noroc care au funcționat sau încă funcționează în afara legii. Recent, în luna septembrie a acestui an, au fost efectuate percheziții în șase locații din județ, de unde au fost ridicate pentru a fi expertizate 23 de aparate de joc.  Percheziţiile au vizat infracţiuni şi contravenţii prevăzute de OUG 77/2009, privind exploatarea jocurilor de noroc. Mai exact, este vorba de desfăşurarea de activităţi comerciale în domeniul jocurilor de noroc fără licenţă şi autorizaţiile cerute de OUG 77/2009.

Un amănunt important este că anterior acestor percheziții, afaceriștii ilegali din acest domeniu au fost căutați și de inspectori din cadrul Oficiului Naţional Pentru Jocuri de Noroc. Aceștia fie nu au fost primiți la controale, fie chiar au fost amenințați și puși pe fugă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceriști cu aparate de joc „slot-machine”, trimiși în judecată pentru lipsa licenței și evaziune.
 Vizualizări articol: 1804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afaceriști cu aparate de joc „slot-machine”, trimiși în judecată pentru lipsa licenței și evaziune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei