Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 dec 2017 - Anul XXII, nr. 289 (6705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În stradă

Judecătorii şi procurorii suceveni au protestat tăcut faţă de modificarea „legilor justiţiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de 80 de judecători şi procurori din Suceava au protestat ieri, începând cu ora 11.00, în faţa Palatului de Justiţie Suceava, faţă de modificările cu privire la adoptarea legilor justiţiei. Protestul a fost unul tăcut, fără acordarea de declaraţii ori afişarea de mesaje privind nemulţumirile. Protestul a fost organizat de judecători de la instanţele sucevene, cărora li s-au alăturat şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, dar şi de la DNA şi DIICOT.

La finalul protestului, reprezentanţii Curţii de Apel Suceava au transmis un comunicat de presă despre acţiunea de ieri: „În urma întrunirii Adunării Generale a Judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, cu majoritate de voturi, s-a decis alăturarea la demersul celorlalţi colegi magistraţi din ţară care au protestat în faţa instanţelor de judecată. La acest protest tăcut, desfăşurat în faţa Palatului de Justiţie între orele 11.00-11.30, s-au alăturat judecători din cadrul Tribunalului Suceava şi Judecătoriei Suceava, precum şi procurori din cadrul Parchetelor de pe lângă instanţele având sediul în municipiul Suceava. Judecătorii îşi manifestă în mod categoric nemulţumirea faţă de lipsa totală a consultărilor instanţelor şi parchetelor şi faţă de modul de desfăşurare a dezbaterilor cu privire la modificarea Codului Penal, a Codului de procedură penală, precum şi ignorarea avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la <legile justiţiei>, mai cu seamă că aceste iniţiative au un potenţial major de afectare a activităţii parchetelor şi instanţelor de judecată.

Judecătorii consideră că modificările propuse, în mare parte, pot duce la lipsirea organelor judiciare de instrumentele specifice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, îngreunând semnificativ realizarea unei justiţii penale eficiente şi pot afecta statutul şi independenţa magistraţilor (judecători şi procurori)”.

O poziţie vizavi de acţiunea de ieri au avut şi procurorii suceveni. Redăm integral şi comunicatul reprezentanţilor Ministerului Public: „Magistraţii procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava îşi exprimă solidaritatea cu privire la acţiunea magistraţilor de dezaprobare a propunerilor de modificare a legilor justiţiei şi a Codurilor penal şi de procedură penală, care se regăsesc pe ordinea de zi a Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei. Considerăm că aceste propuneri pentru modificare a legilor menţionate, în măsura în care vor fi adoptate, vor afecta grav funcţionarea sistemului judiciar, consecinţa directă fiind creşterea infracţionalităţii şi afectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a ordinii de drept în România”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii şi procurorii suceveni au protestat tăcut faţă de modificarea „legilor justiţiei”.
 Vizualizări articol: 3178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Judecătorii şi procurorii suceveni au protestat tăcut faţă de modificarea „legilor justiţiei”4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei