Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 dec 2017 - Anul XXII, nr. 289 (6705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Palatul Parlamentului

Trei olimpici internaţionali şi profesorii lor coordonatori, premiaţi de Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, i-a premiat marţi, 19 decembrie, pe olimpicii români care s-au remarcat în anul 2017 la olimpiadele internaţionale, în cadrul unei festivităţi găzduite de Palatul Parlamentului din Bucureşti. Trei elevi suceveni şi antrenorii lor au fost recompensaţi pentru rezultatele excepţionale obţinute în acest an, în total aceştia reuşind să-şi revendice o medalie de aur şi trei de bronz.

Delegaţia suceveană a fost alcătuită din Sabina Calisevici şi prof. Radu Ciumaşu, de la Colegiul Naţional Militar Câmpulung Moldovenesc (aur la Olimpiada Internaţională de Geografie), Ana Maria Cotun şi prof. Marcel Porof, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni (bronz la Balcaniada de Geografie), şi Paul Florin Rebenciuc şi profesorii coordonatori Sorin Golda - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, şi Petru Crăciun – Palatul Copiilor Suceava (bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi tot bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică).

La nivel naţional, au fost recompensaţi 168 de elevi câştigători a 228 de distincţii la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost premiaţi cei 203 profesori care i-au pregătit, precum şi cele 89 de şcoli din care provin laureaţii.

„Mă înclin în faţa performanţelor dumneavoastră şi vă asigur de respectul sincer şi de sprijinul permanent pentru tot ce înseamnă valoare în educaţie. Sper ca anul viitor să obţineţi şi mai multe premii pentru că, prin bugetul alocat educaţiei în 2018, suntem în măsură să vă răsplătim performanţele. Sper, de asemenea, ca toţi să vă regăsiţi în universităţile din ţară astfel încât potenţialul vostru individual să devină baza unei solide cariere de cercetare”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop.

 

Rezultatele olimpicilor suceveni

Cea mai importantă distincţie şcolară a lui 2017, din judeţul Suceava, îi aparţine siretencei Sabina Calisevici, absolventă a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Ea a obţinut aurul la Olimpiada Internaţională de Geografie din Belgrad, Serbia (din perioada 2-8 august), asta după un alt aur, de anul trecut, de la Beijing, China. Tânăra a fost pregătită de prof. Radu Ciumaşu.

Ana-Maria Cotun, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Geografie, competiţie rezervată ţărilor din sud-estul Europei, ce s-a desfăşurat în Ruse, Slovenia. Este a doua medalie de bronz adjudecată de adolescentă în cadrul acestui concurs, după cea obţinută la ediţia din 2016, în Serbia. Ana-Maria este îndrumată de profesorul Marcel Porof.

Paul Florin Rebenciuc este în clasa a X-a la Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava. El a obţinut bronzul la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat în perioada 27 octombrie – 4 noiembrie, în Weihai, China. O luna mai târziu, şi-a adjudecat încă o medalie de bronz în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (IOAA), desfăşurată în Phuket, Thailanda.

Adolescentul a fost pregătit de profesorii Sorin Golda (la fizică) şi de Petru Crăciun (la astronomie, la Palatul Copiilor Suceava).

 

Proiecte „Şcoala altfel”, premiate tot marţi

Tot în cadrul festivităţii de marţi, au fost oferite premii celor 10 câştigători ai competiţiei naţionale „Şcoala altfel 2017”, printre aceştia numărându-se şi două proiecte demarate de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava - „Altruism. Empatie. Respect.” (AER), respectiv de Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni („Educaţie-Valori-Modele”).

Proiectul de la Colegiul Alimentar a fost coordonat de prof. Maria Reuţ şi prof. Monica Lepcaliuc, iar cel de la Fălticeni de prof. Mihaela Jarcău şi prof. Eleonora Bulboacă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei olimpici internaţionali şi profesorii lor coordonatori, premiaţi de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 2721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Trei olimpici internaţionali şi profesorii lor coordonatori, premiaţi de Ministerul Educaţiei4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei