Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 dec 2017 - Anul XXII, nr. 275 (6691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu consideră că „PSD confundă ţara cu propria moşie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu consideră că „PSD confundă ţara cu propria moşie”, criticând în acelaşi timp faptul că, recent, doi miniştri şi un secretar de stat responsabil de implementarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală s-au întâlnit, la Suceava, doar cu primari social-democraţi pentru a discuta despre acest program. Daniel Cadariu a precizat într-o declaraţie politică că vizitele liderilor PSD din ultima vreme în judeţul Suceava nu au adus nimic bun acestui judeţ. „Sau poate unora le-or fi adus. Şi mă refer aici la şefii PSD, poate şi la unii primari PSD. Poate. Pentru mine este foarte clar că PSD, dincolo de declaraţii sforăitoare de campanie, nu a făcut nimic pentru acest judeţ. L-a neglijat, l-a condamnat la izolare! Au fost la Suceviţa. Aici trebuiau să spună, nu-i aşa, ceva şi despre acest judeţ, despre ce au de gând cu şoseaua de centură, cu datoriile la <Utilităţi şi Mediu> şi cu multe altele.  Declaraţii, promisiuni, care s-au dovedit a fi minciuni, ca de fiecare dată”, a spus senatorul PNL. El a amintit că recent, la Suceava, primarii PSD au fost chemaţi la o întâlnire cu ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Paul Stănescu,  ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, şi secretarul de stat şi coordonatorul implementării PNDL, Adrian Gâdea.

„Aceşti domni fac parte, încă, din Guvern şi ar trebui să ştie că este Guvernul României, nu al PSD. Normal nu poţi să discuţi proiecte atât de necesare pentru toate localităţile doar cu primarii tăi. PSD recidivează pentru a câta oară în relaţia cu primarii. După ce i-a luat la bucată, folosind o ordonanţă neconstituţională, OUG 55/2014, foloseşte acum PNDL-ul în acelaşi scop”, a spus Daniel Cadariu.

 

Cadariu: „Primarii nu trebuie să mai fie umiliţi şi să fie obligaţi să stea cu mâna întinsă la guvernanţii PSD”

Senatorul PNL a subliniat faptul că „primarii nu trebuie să mai fie umiliţi şi să fie obligaţi să stea cu mâna întinsă la guvernanţii PSD”, adăugând că PNDL reprezintă principala sursă de finanţare pentru infrastructura locală. Cadariu a explicat că acest program are la bază, teoretic, principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile sănătate, educaţie, apă-canalizare, energie termică şi electrică, industrie şi iluminat public, transport, drumuri, salubrizare, cultură şi sport. Senatorul PNL de Suceava a mai precizat că, practic, nevoile comunităţilor locale se reflectă în numărul foarte mare de proiecte depuse la nivelul întregii ţări, din care însă nici jumătate nu au fost aprobate.

Daniel Cadariu a declarat că potrivit unei situaţii prezentate recent la Parlament de reprezentanţii ministerului de resort, până la această dată au fost semnate doar 20% din contractele aprobate, deşi până la sfârşitul anului 2017 trebuie semnate toate contractele de finanţare. Cadariu a atras atenţia că din judeţul Suceava doar pentru 10% din totalul proiectelor aprobate s-au semnat contractele de finanţare. Parlamentarul liberal a spus că acest procent este extrem de mic având în vedere nevoile şi aşteptările pe care le au atât primarii, dar mai ales locuitorii judeţului Suceava. „Este îngrijorător ce se întâmplă cu proiectele judeţului Suceava. Şi trebuie să mai spun ceva care nu este în regulă. Din acest mic număr de proiecte semnate doar 29% sunt ale primarilor PNL. Ce vină au locuitorii din comunităţile conduse de primari PNL? Ce vină are acest judeţ?

Întreb, domnilor guvernanţi de la PSD, ce se întâmplă cu aşteptările tuturor primarilor şi mai ales ce se întâmplă, domnilor aflaţi la guvernare, cu nevoile sucevenilor, pe care i-aţi minţit la alegerile parlamentare şi pe care continuaţi să-i minţiţi?”, a încheiat Daniel Cadariu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu consideră că „PSD confundă ţara cu propria moşie”.
 Vizualizări articol: 1690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu consideră că „PSD confundă ţara cu propria moşie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei