Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 dec 2017 - Anul XXII, nr. 275 (6691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reabilitare

Centru de intervenţie timpurie pentru copiii cu implant cohlear, la Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În oraşul Vicovu de Sus din judeţul nostru, precum şi într-o localitate din judeţul Iaşi, se inaugurează primele două centre de intervenţie timpurie din România dedicate reabilitării copiilor hipoacuzici purtători de implant cohlear. Implantul cohlear este un dispozitiv medical pentru persoanele cu hipoacuzii severe şi profunde. Acest dispozitiv se implantează printr-o intervenţie chirurgicală, însă el rezolvă doar parţial deficienţa de auz. După implantare urmează un lung proces de recuperare în care pacientul învaţă să audă sunete şi apoi să vorbească prin terapie logopedică.

„Începutul nostru de viaţă în trei, ca familie, nu a fost aşa cum ne aşteptam, cum visam. Însă Ema ne-a demonstrat că este o învingătoare şi ne-a învăţat într-un an cât nu am învăţat într-o viaţă. În acest context, echipa Liceului <Vasile Pavelcu> Iaşi a jucat un rol foarte important, ajutându-ne şi susţinându-ne în drumul nostru nu prea uşor. Le mulţumim pentru efortul lor continuu şi avem convingerea că realizarea centrului de intervenţie timpurie dedicat copiilor purtători de implant cohlear le va oferi şanse mărite de a auzi şi vorbi acestor minunaţi copii, de a se integra în şcoală şi societate”, a povestit Andreea Ghiorgică, mama Emei, în vârstă de 1 an şi 6 luni, copil cu implant bilateral.

Prin intermediul acestor centre sunt realizate structuri specializate în cadrul instituţiilor de învăţământ de stat, ce beneficiază atât de echipamentele necesare derulării în bune condiţii a procesului de reabilitare, cât şi de un personal calificat, datorită activităţilor de formare cuprinse în proiect. Echipamentele speciale cu care sunt dotate centrele contribuie la stimularea auditivă şi vizuală a copiilor hipoacuzici purtători de implant cohlear, permit asocierea sunetelor cu imaginile, încurajează comunicarea vocală şi facilitează procesul de reabilitare. Astfel, copiii cu implant cohlear din zona Moldovei şi familiile acestora vor putea să beneficieze de servicii dedicate de terapie în cele două centre de intervenţie timpurie. De asemenea, în cadrul centrelor, familiile copiilor hipoacuzici candidaţi la implant cohlear primesc suport şi informaţii cu privire la procesul de reabilitare şi la rolul lor de coterapeuţi încă din momentul depistării.

Prin intermediul proiectului, alături de inaugurarea centrelor va fi dezvoltat şi acreditat un curs de specializare în reabilitarea vorbirii copiilor hipoacuzici cu implant cohlear pentru cadrele didactice din învăţământul de masă din întreaga ţară, se vor organiza cursuri, seminarii şi workshopuri pentru 120 de specialişti şi 50 de familii, inclusiv cu participarea unor experţi străini, şi va fi realizată o bibliotecă online ce cuprinde materiale în limba română privind reabilitarea copiilor cu implant cohlear.

Finanţate prin fondul „Lumea prin Culoare şi Sunet” al Fundaţiei Orange, centrele de intervenţie timpurie au fost realizate în cadrul proiectului „Bucuria Sunetelor” al Asociaţiei persoanelor cu deficienţe de auz „Ascultă Viaţa!”. Parteneri în proiect sunt Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi şi distribuitorii de implanturi cohleare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de intervenţie timpurie pentru copiii cu implant cohlear, la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 1477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centru de intervenţie timpurie pentru copiii cu implant cohlear, la Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei