Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 dec 2017 - Anul XXII, nr. 275 (6691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe căi greşite

Consumul de alcool pentru şoferii care urcă la volan, un fenomen periculos şi tot mai extins

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adevărat fenomen, tot mai greu de controlat, se extinde cu repeziciune în judeţul Suceava. Este vorba de şoferii care pleacă la drum după ce au consumat băuturi alcoolice, fapt ce poate conduce la accidente cu consecinţe dintre cele mai grave. În minivacanţa de la finalul săptămânii trecute, în cazul a zeci de şoferi care au fost opriţi în trafic s-a constatat că se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Recordul negativ îi aparţine unui bărbat de 39 de ani, din Ripiceni - Botoşani. Acesta a fost oprit în seara zilei de 30 noiembrie pe raza comunei Marginea, iar după ce a fost testat cu aparatul etilotest s-a constatat că rezultatul este de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii „conducerea  unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

A doua zi de dimineaţă, poliţiştii l-au tras din nou pe dreapta, iar de această dată rezultatul indicat de aparatul etilotest a fost de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului îi fusese ridicat dreptul de a conduce încă din ziua precedentă, dar a precizat că a plecat la drum pentru că nu avea cine să-l transporte acasă. Pentru „isprava” lui s-a ales cu un nou dosar penal, dar şi cu o amendă pentru că nu avea la el cartea de identitate.

Nu este singurul caz de şofer care a plecat la drum după ce a consumat băuturi alcoolice. În dimineaţa zilei de 1 decembrie, la Cornu Luncii a fost oprit un şofer care a stabilit recordul de alcoolemie din această perioadă. Bărbatul în vârstă de 39 de ani, din Cornu Luncii, avea la etilotest valoarea de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă dublu în sânge.

Pentru un alt şofer, un bărbat de 41 de ani, din Stulpicani, stabilirea alcoolemiei se va face strict în baza probelor de sânge, şi asta pentru că a refuzat să sufle în etilotest. Totuşi, potrivit propriei declaraţii, din care reiese că a consumat 1,5 litri de vin, rezultatul nu poate fi unul prea mic.

Iar astfel de exemple sunt mult mai numeroase. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava atrag din nou atenţia că astfel de ieşiri se sancţionează cu dosare penale şi fac apel la şoferi să dea dovadă de mai multă înţelepciune înainte de a pleca la drum.

„Astfel de controale în trafic se vor accentua în cursul lunii decembrie, mai ales că sunt şi mai multe sărbători legale cu ocazia cărora şoferii consumă băuturi alcoolice. Le recomandăm acestor persoane să-şi lase autovehiculele la locul respectiv şi să apeleze la alte mijloace de transport pentru a ajunge acasă”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de alcool pentru şoferii care urcă la volan, un fenomen periculos şi tot mai extins.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de alcool pentru şoferii care urcă la volan, un fenomen periculos şi tot mai extins0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei