Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 dec 2017 - Anul XXII, nr. 275 (6691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

„Concepte fundamentale în pedagogie”, conferință și lansare de carte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează azi, de la ora 10.00, în Aula Corpului E, conferinţa cu tema „Concepte fundamentale în pedagogie”, susţinută de prof. univ. dr. Sorin Cristea, de la Universitatea Bucureşti.

Cu acest prilej vor fi lansate cărţile: „Pedagogie/ Ştiinţele pedagogice/ Ştiinţele educaţiei”, 2016; „Educaţia. Concept şi analiză”, 2016;  „Finalităţile educaţiei”, 2016; „Conţinuturile şi formele generale ale educaţiei”, 2017; „Sistemul de educaţie/ învăţământ”, 2017; „Instruirea/ Procesul de învăţământ”, 2017; „Formele de organizare a instruirii/ procesului de învăţământ”, 2017, apărute în colecţia „Concepte fundamentale în pedagogie”, la Editura Didactică Publishing House.

Sorin Cristea, profesor Emerit, Doctor Honoris Causa a două universităţi, secretar de stat în Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei în perioada 1990-1992, este membru marcant al comunităţii academice româneşti. A scris peste 120 de articole şi 35 de cărţi în domeniu, contribuie, de 20 de ani, cu rubrici permanente în presa de specialitate (Tribuna învăţământului,  Didactica Pro…, Studii Universitatis etc.),este coordonatorul unor colecţii de prestigiu și a obţinut premiul Academiei Române pentru lucrarea „Fundamentele pedagogiei”.

Cele şapte cărţi care vor fi lansate fac parte dintr-un proiect mai amplu, ce va cuprinde 17 volume, propunându-şi definirea şi analizaconceptelor în cadrul teoriilor generale ale domeniului, teoria generală a educaţiei, teoria generală a instruirii, teoria generală a curriculumului.

Prezența sa continuă o serie de manifestări ale universității sucevene dedicate reflecției asupra problematicii educației contemporane, la care sunt invitați să participe membrii comunității academice, profesori și consilieri școlari din învățământul preuniversitar, reprezentanți ai IȘJ, CCD și ai sectorului ONG, interesați de arhitectura viitorului nostru comun prin educație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Concepte fundamentale în pedagogie”, conferință și lansare de carte.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Concepte fundamentale în pedagogie”, conferință și lansare de carte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei