Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 dec 2017 - Anul XXII, nr. 275 (6691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Acţiunea „Dăruim din suflet pentru comunitatea noastră”, organizată de Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 8 Suceava au organizat, în perioada 20-24 noiembrie, în cadrul proiectului naţional Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), alături de părinţii lor, activitatea „Dăruim fructe şi legume. Dăruim din suflet pentru comunitatea noastră”, coordonată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.

Profesoara Gabriela Şlincu, coordonatoarea programului la nivelul unităţii de învăţământ, a declarat că proiectul educaţional a atras 24 de cadre didactice, 525 de elevi voluntari şi 30 de părinţi care au strâns aproximativ 750 de kg de fructe şi legume. Beneficiarii acestei campanii sociale au fost elevi cu o situaţie materială precară identificaţi la nivelul unităţii de învăţământ, copiii şi oamenii străzii (asistaţi social) de la Biserica „Sf. Vineri” Suceava, familii aflate în dificultate din Bereşti, Corocăieşti, Dumbrăveni, beneficiari din Centrul de Tip Familial Mihoveni, Centrul de Plasament „Speranţa”, Centrul de Tip Familial „Colţ-Alb”, Modulul de tip familial „Micul Prinţ”, Căminul de bătrâni „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi Fundaţia „FARA”. „Acţiunea şi-a atins scopul de a încuraja elevii în acţiuni de voluntariat, de a sprijini persoanele aflate în dificultate, de a susţine procesul de integrare socială, de dezvoltare educaţională personală, de înţelegere şi conştientizare a nevoilor individuale şi a provocărilor cu care se confruntă alte persoane din comunitatea lor”, a declarat coordonatorul de programe şi proiecte educative, prof. Greta Airinei.

În acţiunea lor, profesorii, elevii şi părinţii au fost susţinuţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prin implicarea inspectorului prof. Carmen Sima. Directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 8 Suceava, prof. Corina Larionescu, a apreciat implicarea întregii comunităţi şcolare în dezvoltarea, susţinerea şi promovarea proiectelor social-umanitare, aceasta fiind şi una dintre ţintele strategice din planul de dezvoltare. Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava a depus proiectul SNAC pentru anul şcolar 2017-2018, care va cuprinde şi alte acţiuni de voluntariat pe o tematică variată: jocuri, activităţi de prevenire a accidentelor de circulaţie, alimentaţie sănătoasă, acţiuni cultural-artistice, excursii tematice, drumeţii, competiţii sportive, artă dramatică, artă plastică şi petrecerea timpului liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiunea „Dăruim din suflet pentru comunitatea noastră”, organizată de Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava.
 Vizualizări articol: 1871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Acţiunea „Dăruim din suflet pentru comunitatea noastră”, organizată de Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei