Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2017 - Anul XXII, nr. 261 (6677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înverşunare

Un bărbat a primit 30 de zile de arest, după ce a încălcat de două ori un ordin de protecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încălcarea în mod repetat a unui ordin de restricţie emis pe numele unui bărbat din Suceava i-a adus acestuia un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, după ce în prealabil încălcase şi condiţiile controlului judiciar decis de procurori. Povestea încălcării regulilor a început în urmă cu mai bine de două săptămâni, timp în care bărbatul s-a încăpăţânat să calce de două ori locuinţa soţiei şi să se facă apoi nevăzut, fiind identificat de poliţişti în timpul zilei de luni şi băgat după gratii pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti.

 

Ordin de restricţie încălcat de cel puţin două ori de bărbat

În urma unei hotărâri judecătoreşti, Marian L., de 35 de ani, din Suceava, avea interdicţie de a se apropia la mai puţin de 100 de metri de domiciliul soţiei sale, ordin pe care l-a încălcat cu nepăsare.

Primul incident care i-a adus acestuia probleme mari şi o reţinere pentru 24 de ore a avut loc în seara zilei de 2 noiembrie, în jurul orei 19.45, când poliţiştii au fost sesizaţi de soţia acestuia despre faptul că soţul ei venise la domiciliul ei, deşi nu avea dreptul să o facă. Întrucât bărbatul se afla sub incidenţa unui ordin de protecţie emis de judecători, femeia s-a adresat cu o plângere poliţiştilor, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti.

În urma probelor întocmite şi administrate de poliţişti, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni. Marian L. a fost ridicat a doua zi de poliţişti şi încarcerat în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Pus de procurori sub control judiciar, bărbatul nu a respectat condiţiile restrictive impuse şi câteva zile mai târziu, în seara de 7 noiembrie, în jurul orei 18.00, poliţia a fost sesizată din nou de soţia în vârstă de 33 de ani a acestuia despre faptul că Marian L. a venit din nou la locuinţa acesteia, deşi se afla sub acelaşi ordin de restricţie. Un echipaj de poliţie venit la faţa locului l-a identificat în flagrant pe bărbat, în timp ce încerca să intre în casa femeii. Femeia a depus din nou o plângere la poliţia din municipiu, prin cercetări stabilindu-se că bărbatul încălcase obligaţiile care îi revin, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. În urma probatoriului administrat de Compartimentul Proximitate, s-a luat măsura reţinerii bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 7 noiembrie 2017, ora 22:00.

Marian L. a fost introdus în arestul IPJ Suceava, procurorii luând în timpul reţinerii decizia cercetării în continuare a acestuia sub restricţia de control judiciar.

 

Nerespectarea condiţiilor controlului judiciar i-au adus bărbatului un mandat de arest pentru 30 de zile

Comportamentul bărbatului de 35 de ani în zilele care au urmat i-a făcut pe procurori să-şi reconsidere propunerile restrictive la adresa acestuia. El nu a respectat condiţiile de prezenţă la sediul organelor de supraveghere şi, mai mult de atât, a dispărut de la domiciliul său şi din arealul impus acestuia în urma măsurilor restrictive de control judiciar. În timpul zilei de luni, 13 noiembrie, Marian L. a fost identificat în urma activităţilor de supraveghere desfăşurate de poliţiştii Biroului Supravegheri Judiciare. El se afla sub supraveghere în urma ordonanţei emise de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava la data de 3 noiembrie, în urma căreia faţă de el se luase măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În aceeaşi zi, în urma unei hotărâri de emitere a unui mandat de arest preventiv pentru 30 de zile de către magistraţii Judecătoriei Suceava, în jurul orei 17.00, bărbatul de 35 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat a primit 30 de zile de arest, după ce a încălcat de două ori un ordin de protecţie.
 Vizualizări articol: 1882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat a primit 30 de zile de arest, după ce a încălcat de două ori un ordin de protecţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei