Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2017 - Anul XXII, nr. 261 (6677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Neînţelegeri cu constructorii

Viitoarea zonă de agrement a Sucevei, lăsată fără energie electrică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima zonă de agrement a municipiului Suceava, care ar fi trebuit să fie recepţionată acum, fiind finalizată, nu beneficiază de una dintre cele mai importante utilităţi – energie electrică.

La această situaţie ciudată s-a ajuns din cauza unor neînţelegeri între municipalitatea suceveană şi constructorul desemnat prin licitaţie să extindă reţeaua de energie electrică pe Dealul Tătăraşi, unde este în curs de amenajare cartierul Europa, iar la bază, zona de agrement.

De mai bine de o lună de zile, constructorul a pus pe pauză lucrările, deşi vremea era favorabilă, iar comandamentele săptămânale de la primărie le-a ignorat, până când mustrările administraţiei locale au devenit tot mai „acide”.

Ieri dimineaţă, când un reprezentant al firmei Elco Iaşi a venit în cele din urmă, fiind întrebat când vor ajunge transformatoarele electrice, a dat un răspuns în răspăr, din care s-a auzit doar „...lumea cealaltă”.

Întrebat a doua oară, a bâiguit „luna cealaltă...”, fără a fi convins nici el de ceea ce spune, mai ales că a pomenit ceva de o factură neplătită.

Tocmai de aceea, primarul Ion Lungu i s-a adresat mai răspicat:

„Nu aşa ne-a fost înţelegerea... Trebuia să le aduceţi şi noi să le plătim în două tranşe.  Rupem mâţa – ori aşa, ori aşa. Când am discutat, aţi cerut să vă plătim un miliard şi jumătate (n.r. lei vechi) după care am convenit să aduceţi transformatoarele şi să vi le plătim în două tranşe”, a spus Lungu.

La finalul şedinţei, Lungu a chemat din nou la discuţii conducerea firmei.

„Mă deranjează ceea ce văd la Elco pentru că am stabilit împreună o strategie de lucru, le-am dat o parte din bani şi ne-am angajat să plătim în două tranşe transformatoarele care vor alimenta şi zona de agrement. Acum spun că am mai avea de plătit nu ştiu ce factură, vedem despre ce este vorba şi vom face tot posibilul să aducem transformatoarele în această toamnă, pentru că avem nevoie de ele atât la zona de agrement, cât şi pentru cartierul Europa”.

Zona de agrement a Sucevei trebuia să fie dată în folosinţă luna aceasta, dar din cauza blocării accesului la creditul luat de primărie, lucrările au fost întârziate.

Ulterior s-a luat decizia de completare a investiţiilor de acolo cu o nouă etapă, care să cuprindă amenajarea unei tiroliene şi a unui teren de tenis, investiţie care ar urma să înceapă în primăvară.

Oricum ar fi, fără racordul la energia electrică, adică la transformatoarele care nu au fost aduse de Elco Iaşi, zona de agrement dorită de mulţi suceveni nu poate deveni complet funcţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viitoarea zonă de agrement a Sucevei, lăsată fără energie electrică.
 Vizualizări articol: 5081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Viitoarea zonă de agrement a Sucevei, lăsată fără energie electrică3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei