Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2017 - Anul XXII, nr. 261 (6677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Senatorul PNL Daniel Cadariu consideră că actualul Guvern trebuie să răspundă pentru tergiversarea lucrărilor la centura Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu consideră că tergiversarea finalizării lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei reprezintă o situaţie gravă şi inacceptabilă, pentru care actualul Guvern trebuie să răspundă. Constantin Daniel Cadariu i-a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Felix Stroe, prin care vrea să afle de la acesta de ce nu se reiau lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, dacă s-au respectat şi menţinut alocările bugetare pe 2017 pentru acest obiectiv, inclusiv cele europene, dar şi care este termenul estimat şi asumat pentru finalizarea investiţiei. „Cu deosebită îngrijorare vă aduc în atenţie situaţia lucrărilor la centura municipiului Suceava, unde de ani buni nu se mai face nimic. Se intră în sezonul de iarnă şi, ca atare, nici în acest an nu se reiau lucrările. Tergiversarea reluării lucrărilor este cu atât mai greu de înţeles cu cât au fost alocate fonduri europene pentru finalizarea investiţiei. Încă din aprilie 2016, Comisia Europeană a emis decizia prin care se aprobă contribuţia financiară din partea Fondului de Coeziune - 85% din valoarea totală eligibilă a proiectului, 15% fiind asigurată de la Bugetul de Stat. Data estimată de finalizare a întregului proiect era 31 decembrie 2016”, a spus senatorul PNL de Suceava. El a subliniat faptul că această şosea de centură reprezintă o investiţie vitală pentru dezvoltarea judeţului Suceava şi a zonei de Nord-Est a ţării, amintind că lucrările la acest obiectiv au început în anul 2008, iar până în anul 2012 au fost realizate peste 80% din acestea. Daniel Cadariu a mai adăugat că potrivit estimărilor făcute de specialişti, lucrările ar putea fi terminate în aproximativ trei luni.

 

Cadariu: Sentimentul locuitorilor judeţului Suceava este că trăiesc într-o zonă abandonată

Senatorul PNL a arătat că pentru locuitorii municipiului Suceava şi o bună parte din zona de est a judeţului, traficul zilnic este un adevărat coşmar, traversarea oraşului la ore de vârf făcându-se în circa o oră şi jumătate. „Suceava este un judeţ de graniţă, iar punctul de trecere a frontierei cu Ucraina generează un trafic greu, de tranzit, care produce numeroase blocaje în trafic, dar şi creşterea numărului de accidente rutiere. Mai mult, judeţul Suceava este o zonă turistică cu mare aglomerare în sezonul estival. Municipiul Suceava este un oraş de tranzit, iar nefinalizarea şoselei de centură aduce mari prejudicii economice întregii zone şi mare disconfort populaţiei. E greu de înţeles de ce o porţiune atât de scurtă din acest obiectiv nu se mai finalizează. Sentimentul locuitorilor judeţului Suceava este că trăiesc într-o zonă abandonată”, a spus Daniel Cadariu.

El l-a rugat pe ministrul Transporturilor să analizeze serios problema finalizării lucrărilor obiectivului „Variantă de ocolire Suceava”, având în vedere avantajele imediate şi majore pe care le poate asigura utilizatorilor reţelei rutiere din Suceava prin descongestionarea circulaţiei în municipiu, reducerea accidentelor, creşterea vitezei de transport, reducerea consumului de carburanţi, reducerea gradului de poluare în Suceava, precum şi efectele defavorabile ale poluării asupra mediului ambiant şi asupra monumentelor istorice – patrimoniu naţional sau UNESCO.

În final, Daniel Cadariu a atras atenţia asupra faptului că a constatat cu surprindere că centura Sucevei nu mai apare nici în „Stadiul proiectelor aflate în derulare”, din această lună, noiembrie 2017, document al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), deşi acest proiect este inclus în cele cu finanţare europeană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PNL Daniel Cadariu consideră că actualul Guvern trebuie să răspundă pentru tergiversarea lucrărilor la centura Sucevei.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatorul PNL Daniel Cadariu consideră că actualul Guvern trebuie să răspundă pentru tergiversarea lucrărilor la centura Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei