Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 oct 2017 - Anul XXII, nr. 248 (6664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Aproape 600 de şoferi au fost verificaţi dacă au consumat alcool, în cadrul unei ample acţiuni desfăşurate de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei zile de controale, desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unei ample acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor produse din cauza consumului de alcool, au dus la depistarea a nu mai puţin de 18 infracţiuni şi aplicarea unui număr de 148 sancţiuni contravenţionale. În perioada 27-29 octombrie, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din poliţiile municipale şi orăşeneşti, i-au verificat pe participanţii la trafic care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi pe cei care încalcă legislaţia rutieră. În cadrul acţiunii au fost constatate 12 infracţiuni pentru alcoolemie sau refuz de recoltare a probelor biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Pentru abaterile săvârşite în trafic, au fost reţinute 20 permise de conducere, din care 8 pentru alcool şi 12 pentru alte abateri grave. Au fost testaţi cu aparatul etilotest 592 de şoferi, din fericire unii dintre ei fiind opriţi de poliţişti la timp, înaintea producerii unor tragedii.

Sâmbătă la prânz, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, din cauza nepăstrării distanţei regulamentare în mers şi a consumului de alcool, un localnic de 44 de ani a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism care circula în faţa sa, pe care l-a proiectat în alt autoturism condus în aceeaşi direcţie de un bărbat de 33 ani. Verificarea cu aparatul etilotest a arătat valori negative în cazul celor doi şoferi care circulau regulamentar şi o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul şoferului vinovat. La spital acestuia din urmă i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, poliţiştii au oprit pe DN 29A, în comuna Zvoriştea, un bărbat de 53 de ani are conducea un autoturism. În urma verificării cu etilotestul s-a dovedit că cel de la volan avea o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, şoferul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei. El s-a ales cu un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de a se supune prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În aceeaşi seară, o patrulă de poliţie a oprit pe un drum comunal din Buneşti un autoturism condus de un bărbat  de 40 de ani, din municipiul Fălticeni. Poliţiştii l-au verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi i-au întocmit dosar penal. La scurt timp, un bărbat de 65 de ani, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui autoturism, a fost oprit pe un drum comunal din Adâncata. Poliţiştii au constatat că acesta avea permisul de conducere suspendat şi numerele provizorii ale maşinii expirate de la sfârşitul lunii septembrie. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a constatat o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Un tânăr de 22 de ani, din Păltinoasa, a fost prins în aceeaşi seară la volanul unei autoutilitare, circulând prin comuna Pârteştii de Jos cu o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în timpul nopţii care a urmat o patrulă de poliţie de la Dolhasca a oprit un tânăr de 26 de ani, din oraşul Liteni, care conducea o autoutilitară prin localitate, fără permis de conducere şi cu o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Aceste acţiuni ale poliţiei vor continua şi în perioada următoare pentru descurajarea celor care se urcă băuţi la volan sau fără a avea permise de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 600 de şoferi au fost verificaţi dacă au consumat alcool, în cadrul unei ample acţiuni desfăşurate de poliţişti.
 Vizualizări articol: 1862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 600 de şoferi au fost verificaţi dacă au consumat alcool, în cadrul unei ample acţiuni desfăşurate de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei