Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 oct 2017 - Anul XXII, nr. 248 (6664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trafic

Transrarăul s-a redeschis circulației rutiere de la Pojorâta şi până la Cabana Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul turistic Transrarău a fost redeschis traficului rutier, din Pojorâta şi până la Cabana Rarău. Subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, a precizat că în cursul zilei de ieri au fost îndepărtați toți copacii care au căzut pe drum în noaptea de duminică spre luni, în urma vânturilor puternice, iar drumarii au îndepărtat gheața şi zăpada de pe carosabil. Circulația rutieră pe Transrarău a fost reluată de luni după-amiază, în jurul orei 15:00. Transrarăul va rămâne în continuare închis, pe toată perioada iernii, pe porțiunea de la Cabana Rarău şi până în localitatea Crucea. Pe de altă parte, subprefectul judeţului Suceava, Silvia Boliacu, a solicitat ieri Secţiei de Drumuri Judeţene montarea a trei bariere cu lacăt pe drumurile de acces către Transrarău, pentru a preveni accesul maşinilor pe acest traseu în perioadele în care circulația este oprită din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

La solicitarea subprefectului judeţului, în cursul zilei de ieri s-au început procedurile pentru montarea barierelor cu lacăt pentru a bloca accesul pedrumul dinspre Pojorâta spre Cabana Rarău, pe DJ 175 A Izvorul Alb-Cabana Rarău, şi pe porţiunea de drum de la Crucea spre Chiril.

Ea a spus că până joi aceste bariere ar trebui să fie montate, astfel încât să poată fi folosite în situaţia în care fenomenele meteo vor impune închiderea Transrarăului. Silvia Boliacu a precizat că în zonele în care se amplasează aceste bariere existau semne de avertizare prin care se preciza că circulaţia este blocată, montate de Poliţia Suceava, însă acestea au fost îndepărtate de turiştii care urcau spre Cabana Rarău.

„Considerăm că aceste bariere sunt absolut necesare, în condiţiile în care se decide închiderea acestui drum, având în vedere că unele persoane ignoră semnele de avertizare, motiv pentru care un echipaj de poliţie este blocat în acea zonă pentru a opri maşinile. Montarea unor astfel de bariere ar rezolva această problemă. Dacă existau bariere, acel echipaj de poliţie care a stat la intrarea pe Transrarău putea să acţioneze în alte zone cu problemele”, a arătat subprefectul judeţului. Făcând referire la turiştii care se aflau cazaţi la Cabana Rarău la finalul săptămânii trecute, subprefectul a precizat că aceştia au plecat duminică, din proprie iniţiativă, fiind în afara pericolului. 

Pe de altă parte, Boliacu a mai precizat că de luni dimineaţă toate celelalte drumuri din judeţul Suceava erau deschise traficului, nefiind afectate nici circulaţia feroviară şi nici traficul aerian pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Ea a mai spus că potrivit unei informări a Delgaz Grid, în după-amiaza zilei de ieri nu aveau curent electric 64 de consumatori din Pojorâta şi Cârlibaba, fiind întrerupte 2 linii de medie tensiune şi 7 posturi de transformare, pentru remedierea lor lucrând 12 echipe ale companiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transrarăul s-a redeschis circulației rutiere de la Pojorâta şi până la Cabana Rarău.
 Vizualizări articol: 3405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transrarăul s-a redeschis circulației rutiere de la Pojorâta şi până la Cabana Rarău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei