Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 oct 2017 - Anul XXII, nr. 248 (6664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Un elev al Colegiului Agricol acuză conducerea şcolii de abuz după ce i-a fost confiscat telefonul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Folosirea telefonului mobil în timpul orelor de curs, precum şi confiscarea acestuia de către profesori stârnesc animozităţi între elevi, pe de o parte, şi cadre didactice, de partea cealaltă.

Ape agitate sunt şi la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, fostul Colegiu Agricol, unde un elev al liceului reclamă faptul că directorul instituţiei refuză să-i returneze telefonul mobil. Tânărul recunoaşte că a folosit telefonul în timpul orei de matematică, încălcând astfel Regulamentul şcolii, însă subliniază că reţinerea gadgetului este un abuz.

Elevul Lucian Tudor povesteşte că „luni, în ultimele minute din ora de matematică, am folosit telefonul mobil. Am greşit şi îmi asum acest lucru, însă ce a urmat depăşeşte orice imaginaţie. Profesoara mi-a luat telefonul, apoi mi-a înapoiat cartela şi cardul de memorie, conform Regulamentului de Organizare Internă al Unităţii de Învăţământ, însă telefonul a fost trimis în cabinetul directorului”.

Lucian mai povesteşte că a vrut să-şi recupereze telefonul mobil şi a redactat o cerere către conducerea unităţii, menţionând în document că în conformitate cu articolul 44, alineatul 8 din Constituţia României, un bun dobândit licit nu poate fi confiscat.

„Am mers la directorul unităţii de învăţământ pentru a-i înmâna cererea şi pentru a-mi recupera telefonul, însă acesta a respins-o, refuzând să-mi restituie bunul. Urmează să se constituie o comisie de disciplină pentru acest caz, fapt cu care sunt perfect de acord. Nu şi cu reţinerea telefonului”, mai povesteşte Lucian.

 

Adrese la Ministerul Educaţiei şi la Inspectoratul Şcolar

Contactat telefonic, directorul colegiului, Matei Gabriel, a menţionat că acest caz va fi analizat la nivelul şcolii, nedorind să facă alte declaraţii. 

De partea cealaltă, Lucian Tudor a menţionat că va continua să-şi caute dreptatea, înaintând memorii către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru a afla care este poziţia oficială a acestora.

De altfel, în ultima perioadă, Liviu Pop, ministrul Educației, a propus de mai multe ori ca folosirea telefoanelor în timpul orei să fie interzisă.

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple. Prin lege, ele sunt interzise. Dacă prin regulamentul şcolar sunt lecţii care necesită utilizarea telefoanelor, nu îi opreşte nimeni să utilizeze la oră telefoanele. În rest, cred că telefoanele ar trebui depozitate într-un loc în sala de clasă în care elevul şi profesorul timp de 50 de minute să nu le folosească”, a punctat Pop. Acesta nu a făcut însă nici o referire la confiscarea și reținerea acestor gadgeturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului Agricol acuză conducerea şcolii de abuz după ce i-a fost confiscat telefonul.
 Vizualizări articol: 4030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Un elev al Colegiului Agricol acuză conducerea şcolii de abuz după ce i-a fost confiscat telefonul4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei