Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2017 - Anul XXII, nr. 246 (6662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În primele 9 luni din an

Sucevenii au beneficiat de servicii medicale în străinătate de peste 6,3 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cardul european de sănătate, acordat asiguraţilor, la fel ca şi certificatul provizoriu de înlocuire pentru cardul european oferă titularului dreptul la servicii medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene. De servicii medicale în străinătate beneficiază şi anumite categorii de pacienţi, cu afecţiuni care nu pot fi tratate în România. Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Anda Sălăgean, a declarat că, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii septembrie, pentru sucevenii asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România care s-au deplasat pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene au fost eliberate 5.353 carduri europene. De asemenea, CAS Suceava a eliberat, la solicitarea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din ţările Uniunii Europene, 681 formulare europene, dintre care 36 formulare E 112 (S2), prin care pacienţii pot efectua tratament în străinătate. Majoritatea solicitărilor au fost pentru copii cu afecţiuni ortopedice, dermatologice, ale sistemului circulator şi oncologice, care au mers la tratament în unităţi sanitare din Italia, Franţa, Austria şi Germania.

”Pentru servicii medicale obţinute în statele UE de către asiguraţii români beneficiari de card european sau certificat provizoriu de înlocuire pentru cardul european, precum şi pentru beneficiarii de formulare europene E 106, E 121 şi E 112, în primele 9 luni ale anului 2017, CAS Suceava a decontat suma de 6.310.611,57 lei”, a declarat Anda Sălăgean.

Purtătorul de cuvânt al CAS a precizat că atât cardul european, cât şi certificatul provizoriu sunt gratuite.

Precizăm că pentru tratarea afecţiunilor existente cardul european nu poate fi utilizat, prin urmare un pacient nu poate fi tratat în străinătate de diabet sau de o afecţiune cronică a inimii, pe baza cardului european, însă beneficiază de îngrijiri medicale în cazul unei crize diabetice (şoc insulinic, hiperglicemie, cetoacidoza diabetică) sau cardiace.

De asemenea, acest tip de card de sănătate nu poate fi utilizat pe teritoriul României, unde funcţionează sistemul naţional al cardurilor de sănătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au beneficiat de servicii medicale în străinătate de peste 6,3 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 2110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii au beneficiat de servicii medicale în străinătate de peste 6,3 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei