Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2017 - Anul XXII, nr. 246 (6662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie întoarsă

Un şofer care a omorât un pieton şi a fugit, trimis 3 ani şi 2 luni după gratii, după ce iniţial fusese condamnat cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un şofer în vârstă de 24 de ani, care a accidentat mortal un pieton şi a fugit, încercând ulterior să şteargă urmele impactului de pe maşina sa, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată joi, de Curtea de Apel Suceava, care a întors radical decizia primei instanţe, Judecătoria Fălticeni. Magistraţii de la Fălticeni stabiliseră ca inculpatul să fie condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare, dar suspendată sub supraveghere. Practic, de la nici o zi de închisoare, autorul a primit o pedeapsă mai apropiată de gravitatea multiplelor fapte pe care le-a comis.

Din punctul nostru de vedere, condamnările blânde pentru astfel de accidente deosebit de grave nu fac decât să încurajeze actele din ce în ce mai dese de inconştienţă ale celor care se urcă la volan.

 

A fugit şi a ascuns maşina, fiind găsit de poliţişti a doua zi 

Accidentul cu final tragic s-a petrecut pe 9 decembrie 2016, în jurul orei 17.40, pe DJ 208, în satul Budeni, oraşul Dolhasca. 

Florin Mavru, un bărbat în vârstă de 48 de ani, localnic din Dolhasca, se deplasa pe partea dreaptă a părţii carosabile, pe DJ 208, în satul Budeni, pe direcţia Dolhasca spre Paşcani. Un autoturism care venea din spate l-a acroşat şi proiectat violent la câţiva metri distanţă. Personalul medical ajuns la faţa locului ulterior avea să-l găsească pe bărbat cu leziuni foarte grave. Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă SMURD, însă în scurt timp a decedat. Având în vedere că era vorba de un accident cu fuga autorului de la locul faptei, poliţiştii s-au mobilizat imediat.

Nu mai puţin de 25 de poliţişti au lucrat la acest caz, la locul accidentului, dar şi ulterior, pentru identificarea şi probarea autorului.

Poliţiştii au găsit la locul accidentului mai multe fragmente din maşină, stabilindu-se că este vorba de un VW de culoare roşie. După coroborarea mai multor probe, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii au stabilit exact maşina care a fost implicată în accident. Aşa au ajuns anchetatorii la Bogdan Petru Maftei, în vârstă de 24 de ani, care locuia fără forme legale în comuna Lespezi, din Iaşi, imediat după limita cu judeţul Suceava.

 

Tânărul a scos capota şi parbrizul maşinii, sperând să ascundă urmele

Tânărul a recunoscut că a fost implicat în accident şi a condus echipa de cercetare la o clădire dezafectată din satul Lespezi unde a funcţionat o brutărie. Aici, într-o hală, era ascuns autoturismul implicat în accident. Maşina avea scoase mai multe elemente din faţă, inclusiv capota şi parbrizul. Tânărul încercase să ascundă cât mai repede urmele accidentului şi intenţiona probabil să-şi repare maşina.

 

Pedeapsa a rezultat din trei condamnări 

Tânărul de 24 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni şi condamnat pentru un întreg şir de infracţiuni grave: ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi ştergerea urmelor accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea unei persoane.

Cea mai grea pedeapsă, 2 ani de închisoare, a fost contopită cu o treime din celelalte două, astfel rezultând condamnarea finală a tânărului la 3 ani şi 2 luni de închisoare.

Bogdan Petru Maftei va avea şi interdicţia de a conduce autovehicule, 2 ani după executarea pedepsei. Acesta a fost arestat preventiv în acest dosar în jur de trei luni de zile. Perioada de arest urmează a fi scăzută din pedeapsa stabilită.

Joi după-amiază, în baza mandatului emis de instanţă, Bogdan Petru Maftei a fost găsit de poliţişti pe raza municipiului Fălticeni. 

El a fost dus sub escortă în Penitenciarul Botoşani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer care a omorât un pieton şi a fugit, trimis 3 ani şi 2 luni după gratii, după ce iniţial fusese condamnat cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un şofer care a omorât un pieton şi a fugit, trimis 3 ani şi 2 luni după gratii, după ce iniţial fusese condamnat cu suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei