Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2017 - Anul XXII, nr. 246 (6662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tragic

O fată de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, şi-a pus capăt zilelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fată în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, a fost găsită moartă, spânzurată, în podul casei în care locuia. Tragedia s-a petrecut joi, în jurul amiezii, în cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Poliţiştii nu au suspiciuni cu privire la ce s-a întâmplat, existând indicii certe despre cum fata şi-a pregătit actul suicidar. Fata şi-a pus în aplicare planul înspăimântător după ce s-a întors de la şcoală. Din nefericire, nimeni nu a sesizat la timp că fata avea o problemă serioasă. Un indiciu care a fost ignorat este legat de contul de Facebook al fetei. Fata avea postate mai multe imagini care ar fi trebuit să dea mult de gândit. Fotografia de profil era cu o fată „înger” plină de sânge, iar alte fotografii erau cu fete care plâng.

 

Ultimele ore din viaţă: a mers la şcoală, a participat la un carnaval şi i-a dat unei colege un jurnal

Minora locuia într-o casă dintr-un cartier nou de la ieşirea din Suceava spre Plopeni, în zona Lanişte. Era elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” din  Burdujeni.

Joi, în ultima zi de viaţă, fata a mers normal la şcoală, unde a participat la un carnaval al toamnei organizat în sala de sport.

Ulterior, când era prea târziu, avea să se afle că minora i-a dat joi unei colege de clasă apropiate un jurnal pe care a rugat-o să-l citească acasă.

 

Un elev mediu, care nu făcea nici un fel de probleme la şcoală

În jurul amiezii, fata a plecat acasă. La acea oră, părinţii săi erau plecaţi în Bazar. În jurul orei 13.45, un apel disperat la 112 a sesizat Poliţia municipiului Suceava că o fată în vârstă de 14 ani a fost găsită decedată în podul locuinţei de pe strada Lanişte din Burdujeni. Cea care a sunat la poliţie a fost chiar mama fetei.

La faţa locului a ajuns un echipaj medical, care din păcate nu a putut decât să constate decesul copilei. Ulterior, poliţiştii criminalişti au făcut cercetarea la faţa locului.

Directorul Şcolii Gimnaziale „Miron Costin”, Dumitru Moraru, şi-a exprimat regretul profund pentru ce s-a întâmplat, cadrele didactice şi copiii fiind în stare de şoc.

El a precizat că eleva de 14 ani era una cu rezultate medii la învăţătură. El a mai arătat că aceasta nu avea nici o problemă majoră la şcoală, iar din punct de vedere al comportamentului poate fi caracterizată ca genul de copil introvertit. Fata avea un grup foarte restrâns de copii cu care relaţiona.

El a subliniat că fata a avut un rol activ în sceneta de la carnaval, a dansat, iar nimeni nu a sesizat că ceva ar fi în neregulă.

 

Jurnalul fetei a ajuns la poliţişti

Jurnalul pe care fata i l-a dat joi colegei de care era mai apropiată a ajuns la anchetatorii de la Poliţia municipiului Suceava.

Din primele cercetări şi audieri rezultă că fata i-ar fi vorbit colegei de o relaţie tensionată cu părinţii.

 

Imagine dintr-o serie de animaţie în care apar copii plini de sânge ori cu cuţite în mâini

Pe contul de Facebook al fetei erau postate mai multe imagini care ar fi trebuit să dea mult de gândit.

Fotografia de profil era cu o fată plină de sânge. Imaginea reconstituie un soi de înger însângerat.  

Este vorba de un personaj dintr-o serie de animaţie mai mult decât controversată, în care apar copii plini de sânge ori cu cuţite în mâini. Clipurile respective circulă pe internet, iar vizionarea lor de către copii ar trebui să fie un mare semnal de alarmă.

Şi celelalte fotografii erau un indiciu privind starea sufletească a fetei. Este vorba de fetiţe cu ochii în lacrimi. Interesant este că fotografiile respective şi cea de profil erau postate de luni de zile. Abia după tragedie s-a început interpretarea acelor fotografii prin care fata îşi exprima starea sufletească.

 

Psiholog: cum se poate ajunge la aşa o tragedie şi semnalele de alarmă care nu trebuie ignorate

La solicitarea Monitorului de Suceava, psihologul clinician Doina Fîntînariu ne-a transmis câteva informaţii referitoare la motivele pentru care un copil s-ar putea sinucide, dar şi despre semnele de alarmă care nu ar trebui ignorate. Sunt consideraţii generale, fără legătură directă cu ce s-a întâmplat acum două zile.

„Semnificaţiile actului suicidar sunt numeroase şi variate. Tentativa în sine denotă o fugă de obligaţii, o scăpare de probleme, o evadare din lumea reală în care adolescentul nu reuşeşte să se integreze, şi dorinţa de a se refugia într-o lume ideală, în care se simte securizat, apărat şi protejat, unde nu mai trebuie să suporte nimic din travaliul şi povara existenţei îndurate până atunci. Ca şi adulţi poate că ne este greu să ne amintim ce am simţit la vârsta de 14-16 ani, când ne luptam în a demonstra celor din jur că suntem <mari> şi capabili să rezolvăm problemele”, a declarat psihologul Doina Fîntînariu.

Aceasta a subliniat că sinuciderile printre copii, preadolescenţi, adolescenţi apar de regulă după un eveniment de viaţă considerat de copil foarte stresant, cum ar fi probleme mari la şcoală, o despărţire de cineva de care era îndrăgostit(ă), moartea cuiva drag, un divorţ sau un conflict familial major.

La capitolul semnale de alarmă, există riscuri mari atunci când copiii vorbesc despre sinucidere sau moarte, în general, dau de înţeles că nu vor mai fi mult prin preajmă, vorbesc despre sentimentele de lipsă de speranţă sau de vinovăţie, se retrag din compania prietenilor sau a familiei.

Alte semnale de alarmă sunt atunci când scriu sau citesc poezii ori urmăresc materiale video despre moarte, separare sau pierdere, îşi pierd interesul de a lua parte la activităţile preferate până nu demult, au dificultăţi în a se concentra şi îşi pierd interesul în general pentru orice.

În cazul fetei de 14 ani, poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Pentru completarea dosarului sunt aşteptate şi concluziile medicilor legişti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fată de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, şi-a pus capăt zilelor.
 Vizualizări articol: 6699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
O fată de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, şi-a pus capăt zilelor2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei