Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2017 - Anul XXII, nr. 246 (6662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Protocol

Rădăuţenii sunt receptivi la campania „Donează sânge, salvează o viaţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Rădăuţi, prin directoarea Paula Ciobîcă, a realizat, la 17 septembrie, un protocol de colaborare cu Centrul Judeţean de Transfuzii Suceava – Recoltare şi laborator extern, prin dr. Maria Pilat, şi cu Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, prin manager Traian Andronachi, protocol prin care s-a decis ca în fiecare zi de miercuri a săptămânii să se deruleze o campanie de donare de sânge la Rădăuţi, în cadrul proiectului „Donează sânge, salvează o viaţă”.

În aceste condiţii, în fiecare miercuri, la Rădăuţi se deplasează o echipă specializată de la Suceava care recoltează sânge de la 10-15 persoane. Iniţiativa acestui demers a aparţinut Şcolii Postliceale, care s-a angajat ca timp de trei luni, până la sărbătorile de iarnă, să asigure donatorii. Primii donatori au fost cadrele didactice (medici, profesori, asistenţi) de la Şcoala Postliceală Sanitară, au urmat cursanţii Şcolii Postliceale, care sunt toţi cu vârste peste 18 ani, apoi campania s-a extins.

Directoarea Şcolii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Rădăuţi, profesoara Paula Ciobîcă, a declarat: „Având un cursant călugăr la Sihăstria Putnei, echipa de recoltare s-a deplasat la Sihăstria Putnei, unde 15 călugări au donat sânge, după care miercurea trecută au donat 15 elevi de la Colegiul <Andronic Motrescu> din municipiul Rădăuţi”. Paula Ciobîcă a mai arătat că şi ieri, 25 octombrie, şase elevi de la Şcoala Postliceală s-au prezentat pentru recoltare, la fel şi 12 elevi din clasele a XII-a de la Colegiul „Andronic Motrescu”, situaţie care se va repeta şi săptămâna viitoare cu alţi elevi de la unităţile de învăţământ amintite mai sus, dar şi cu părinţii acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţenii sunt receptivi la campania „Donează sânge, salvează o viaţă”.
 Vizualizări articol: 2509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rădăuţenii sunt receptivi la campania „Donează sânge, salvează o viaţă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei