Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2017 - Anul XXII, nr. 246 (6662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie inedită

Locuinţele ANL şi sociale oferite de Primăria Suceava, refuzate pe bandă rulantă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană se confruntă cu un fenomen inedit şi aparent inexplicabil – zeci de locuinţe ANL şi sociale care sunt disponibile să fie repartizate altor solicitanţi sunt refuzate pe bandă rulantă.

Cel mai bun exemplu este faptul că, recent, au fost eliberate 18 apartamente şi garsoniere din cartierele ANL Burdujeni şi Obcini.

Conform legii, acestea urmau să fie repartizate celor aflaţi pe lista de priorităţi a acestui an la repartizarea de locuinţe, adică cei care şi-au actualizat dosarele depuse la primărie şi care îndeplinesc criteriile legale de acordare.

Numai că... surpriză! Din cele 48 de familii aflate pe lista ANL de priorităţi din 2017, 36 au refuzat locuinţele oferite.

„Am avut la dispoziţie 18 locuinţe – 4 apartamente şi 14 garsoniere, care au fost oferite, pe rând, în ordinea de pe listă, tuturor celor 48 de solicitanţi. În mod surprinzător, am ajuns chiar şi la ultimul de pe listă – ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată, cel puţin la noi, fără să fie repartizate toate locuinţele disponibile. 36 de solicitanţi le-au refuzat din diferite motive – că au copii şi trebuie să-i ducă la şcoală în oraş, că nu vor să facă naveta din Burdujeni etc.”, a spus viceprimarul Marian Andronache, care s-a arătat contrariat de cele întâmplate.

În cele din urmă, cu greu, în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna aceasta, au fost repartizate 12 locuinţe ANL din cele 18 disponibile.

O posibilă explicaţie pentru refuzul majoritar este că toţi îşi doresc să primească locuinţe în cele patru blocuri noi, cu 80 de apartamente, care se construiesc în zona Metro şi care vor fi date în folosinţă în primăvară.

„Problema e că acei care au refuzat acum locuinţele pe care le aveam la dispoziţie s-ar putea să nu mai prindă nimic la repartizare, anul viitor. Lista de priorităţi de anul acesta nu mai este valabilă şi anul viitor, când ne aşteptăm la un număr mult mai mare de solicitări şi dosare reactualizate, iar atunci vor avea şansa la o locuinţă nouă cei cu punctaj foarte mare”, a adăugat viceprimarul sucevean.

În prezent, pe lângă cele şase locuinţe rămase libere pentru că s-a epuizat lista de priorităţi, au mai apărut încă două, recent eliberate de foştii chiriaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţele ANL şi sociale oferite de Primăria Suceava, refuzate pe bandă rulantă.
 Vizualizări articol: 9823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Locuinţele ANL şi sociale oferite de Primăria Suceava, refuzate pe bandă rulantă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei