Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2017 - Anul XXII, nr. 246 (6662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Gastronomie şi artă

Produse tradiţionale din Bucovina şi Ardeal, la Târgul de Toamnă de pe esplanada Iulius Mall Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Târgul de Toamnă ”Produs în Bucovina” s-a deschis, ieri după-amiază, pe esplanada Iulius Mall din Suceava. Desfăşurat pentru prima dată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Asociaţia Produs în Cluj, manifestarea organizată de Asociaţia Produs în Bucovina, Asociaţia Centrul Cultural Bucovina, Consiliul Judeţean Suceava şi Iulius Mall reuneşte până duminică 40 de producători de preparate tradiţionale şi 30 de meşteri populari din judeţul Suceava şi 10 producători şi 10 meşteri populari din Cluj.

Aflat la a IX-a ediţie, târgul oferă vizitatorilor preparate din carne, din lapte, produse de panificaţie şi patiserie, zacuscă, fructe de pădure, compoturi şi dulceaţă, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe, miere de albine şi alte produse apicole, legume şi murături. Iubitorii bucătăriei româneşti se pot delecta cu preparate la grătar sau la ceaun şi au ocazia de a descoperi şi gastronomia etniilor din Bucovina. De asemenea, de la asociaţiile de turism, cei interesaţi pot afla oferta pensiunilor pentru sărbătorile de iarnă, de Crăciun şi de Revelion.

În cuvântul de deschidere, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a mulţumit participanţilor pentru implicarea lor în promovarea produselor tradiţionale româneşti, atât în gastronomie, cât şi în arta populară, şi a afirmat că ”ar trebui să ţinem mai mult la produsele noastre româneşti”. Flutur a apreciat prezenţa, pentru prima oară, a producătorilor şi a meşterilor ardeleni, spunând că în perioada următoare atenţia organizatorilor se îndreaptă spre Sibiu, Timişoara şi Oradea. ”Centenarul trebuie să ne găsească uniţi”, a declarat preşedintele CJ Suceava. El a invitat vizitatorii să nu ezite în a face cunoştinţă cu bunătăţile din Bucovina, ”cu tot ce se pricep mai bine să facă ai noştri gospodari şi gospodine”.

Din târg nu lipsesc florile şi puieţii de pomi fructiferi, pentru cei care doresc să-şi îmbogăţească livezile şi grădina. Pe durata manifestării, vizitatorii şi participanţii au parte şi de program artistic, susţinut de interpreţi şi formaţii folclorice, printre care Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Marius Ciprian Pop, Ana Ilca Mureşan şi Grupul „Tradiţii” al Zegrenilor din Ceaba, din Cluj. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produse tradiţionale din Bucovina şi Ardeal, la Târgul de Toamnă de pe esplanada Iulius Mall Suceava.
 Vizualizări articol: 3554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Produse tradiţionale din Bucovina şi Ardeal, la Târgul de Toamnă de pe esplanada Iulius Mall Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei