Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 oct 2017 - Anul XXII, nr. 243 (6659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de proces

Tată şi fiu judecaţi pentru contrabandă. Primul a murit, iar al doilea va sta 5 ani după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea a fost pus luni seara în aplicare, de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Pojorâta, după ce pe numele unui tânăr de 24 de ani din comuna Izvoarele Sucevei sosise o condamnare la 5 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Fapta pentru care a fost condamnat Vasile V. Marocico, de 24 de ani, a avut loc la 28 iunie 2016. În după-amiaza acelei zile, poliţiştii de frontieră din Sectoarele Brodina şi Izvoarele Sucevei au observat un bărbat care căra mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren, lângă care se afla un al doilea bărbat. La vederea poliţiştilor, cei doi suspecţi au fugit cu maşina de teren, pe care au abandonat-o apoi pe un drum forestier, lângă maşină fiind identificat doar unul dintre cei doi, Vasile A. Marocico, un agent la poliţia de frontieră în vârstă de 51 de ani. Cercetările ulterioare au dus la identificarea celui de al doilea bărbat, Vasile V. Marocico, de 23 de ani la acea dată, fiul agentului de la Poliţia de Frontieră, care a fost acuzat de complicitate la contrabandă în formă agravantă. În urma procesului deschis la Judecătoria Rădăuţi, fostul agent de 51 de ani de la poliţia de frontieră a fost condamnat în primăvara trecută, pentru contrabandă în formă calificată, la 3 ani şi 4 luni pedeapsă cu închisoarea şi preluarea întregului prejudiciu de 84.712 lei, reprezentând contravaloarea ţigărilor de contrabandă găsite asupra acestuia, plus 2.000 de lei cheltuielile de judecată. În acea fază a procesului, fiul său, acuzat de complicitate la contrabandă, a fost achitat.

Un grav accident de circulaţie petrecut la data de 17 august în această vară a dus la moartea fostului agent de poliţie de frontieră Vasile A. Marocico. Bărbatul şi-a pierdut viaţa după ce a intrat cu maşina frontal într-o autoutilitară care circula regulamentar, pe drumul proaspăt asfaltat care leagă Brodina de Ulma.  Odată cu moartea bărbatului condamnat pentru contrabandă, a încetat şi procesul penal intentat acestuia, fiind încetată şi măsura controlului judiciar instituită acestuia. În aceste condiţii, Vasile V. Marocico, fiul bărbatului de 51 de ani dispărut în accident, rămâne singurul acuzat de complicitate la infracţiunea de contrabandă în formă agravantă, el fiind condamnat la data de 23 octombrie la executarea unei pedepse  de 5 ani de închisoare, având obligaţia de a plăti valoarea pagubelor înregistrate în urma infracţiunii comise. Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Pojorâta l-au săltat luni seara de la domiciliul său din comuna Izvoarele Sucevei şi l-au condus la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc, de unde va fi escortat la Penitenciarul Botoşani, pentru executarea pedepsei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tată şi fiu judecaţi pentru contrabandă. Primul a murit, iar al doilea va sta 5 ani după gratii.
 Vizualizări articol: 7379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tată şi fiu judecaţi pentru contrabandă. Primul a murit, iar al doilea va sta 5 ani după gratii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei