Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 oct 2017 - Anul XXII, nr. 243 (6659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Social-democraţii consideră că Gheorghe Flutur dă dovadă de o „candoare ipocrită” atunci când acesta acuză actualul Guvern că a uitat de judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni consideră că liderul PNL Suceava şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, dă dovadă de o „candoare ipocrită” atunci când acuză actualul Guvern că a uitat de judeţ. Într-un comunicat de presă al Organizației Județene Suceava a PSD se precizează că în timp ce social-democraţii au fost ocupaţi cu alegerile interne în unele dintre cele mai importante filiale locale, din Suceava şi Fălticeni, liderii liberali din judeţ au fost cuprinşi din nou de frenezia ideilor şi a sugestiilor. „Am observat în presă opiniile exprimate de Gheorghe Flutur, care cu obişnuita candoare ipocrită pe deoparte acuza Guvernul PSD că a uitat de Suceava, ignorând pur şi simplu evidenţa, iar pe de altă parte dădea multe sugestii acestui Guvern şi făcea apel la o solidaritate care să depăşească graniţele politicii. Ca întotdeauna  liberalii suceveni uită cu obstinaţie că atunci când au fost la guvernare au avut posibilitatea să-şi pună în practică măreţele idei”, se arată în comunicatul de presă al PSD Suceava.

Social-democraţii arată că actualul Guvern PSD este acuzat că nu a asigurat resursele pentru creşterea salarială legiferată pentru administraţia publică, dar şi că la CJ Suceava creşterea salarială a fost susţinută doar în proporţie de 40% de la bugetul central. „Este ignorat voit faptul că legea lasă la latitudinea consiliului judeţean sau local decizia de a creşte salariile, în limitele prevederilor bugetare, pe principiul descentralizării şi al remuneraţiei după performanţă. Astfel nu se impunea ca în cazul angajaţilor Consiliului Judeţean, inclusiv preşedinte, vicepreşedinte, să se meargă la limita superioară a salarizării fără a putea susţine această creştere până la sfârşitul anului”, se spune în comunicatul transmis de PSD Suceava, în care se mai precizează că susţinerea cu 40% a fondurilor de salarii de către Guvern înseamnă „infinit mai mult” decât tăierea cu 25% a salariilor pe care a practicat-o Guvernul PDL.

 

PSD Suceava: „Culmea este atinsă de Gheorghe Flutur în afirmaţia că mărul de Fălticeni este brandul său de suflet, deşi CJ nu a alocat nici un leu pentru Târgul Mărului”

Social-democraţii suceveni mai spun că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, se plânge că nu a fost însoţit de mai mulţi oameni la mitingul pentru susţinerea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş însă, în realitate, cei pe care îi aştepta erau conştienţi de ridicolul şi inutilitatea demersului, având în vedere că în acelaşi timp cu acel protest, la Câmpulung Moldovenesc, ministrul Transporturilor dădea asigurări că în toamna aceasta se va demara procedura de achiziţie a proiectării şi execuţiei acestei autostrăzi, ceea ce s-a şi confirmat.

„Acelaşi lider PNL are şi o revelaţie pe care o împărtăşeşte Guvernului, şi anume ideea ca administraţiile locale să primească redevenţe pentru resursele locale, lemn, iarbă sau apă. Ar fi foarte bine, dar ne întrebăm cum de nu a avut această idee, pe care o putea pune uşor în practică, pe când era ministru. Atunci s-a mulţumit doar cu inventarea gripei aviare şi cu exterminarea păsărilor domestice. În altă intervenţie, deja stereotipă, se afirmă că guvernul actual nu sprijină judeţul. Că acesta se dezvoltă doar prin proiectele autorităţilor locale. Dar aceste proiecte de cine sunt finanţate? Nu de Guvernul actual prin PNDL sau indirect prin Ministerul Fondurilor Europene care, prin acreditarea tuturor autorităţilor de management, a făcut posibilă accesarea fondurilor europene, fapt nerealizat de Guvernul Cioloş?”, au mai transmis social-democraţii suceveni.

În comunicatul PSD Suceava, Gheorghe Flutur este acuzat că se plânge de faptul că ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, nu a consultat administraţia locală când a afirmat că se încearcă restrângerea ariilor protejate. Social-democraţii susţin că Flutur „trece ipocrit” peste faptul că prin această măsură se caută găsirea unei soluţii pentru finalizarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc, proiect susţinut de un primar din acelaşi partid cu preşedintele CJ Suceava.

„Culmea este atinsă de Gheorghe Flutur în afirmaţia că mărul de Fălticeni este brandul său de suflet pe care l-a susţinut mereu. Cum? Consiliul Judeţean nu a alocat nici un leu pentru Târgul Mărului, eveniment susţinut în totalitate de Primăria Fălticeni, liberalii mulţumindu-se, ca întotdeauna la acest târg, cu o uşoară baie de mulţime”, se mai afirmă în comunicatul PSD Suceava. Nu în ultimul rând, social-democraţii consideră că păstrând acelaşi ritm, nu ar fi de mirare ca preşedintele PNL Suceava să-şi asume şi meritul pentru cele anunţate de AJOFM, şi anume că în luna octombrie şomajul în Suceava s-a diminuat cu 0,08%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democraţii consideră că Gheorghe Flutur dă dovadă de o „candoare ipocrită” atunci când acesta acuză actualul Guvern că a uitat de judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Social-democraţii consideră că Gheorghe Flutur dă dovadă de o „candoare ipocrită” atunci când acesta acuză actualul Guvern că a uitat de judeţul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei