Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 oct 2017 - Anul XXII, nr. 243 (6659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Seminar

Consiliere pentru o carieră de succes, pentru liceeni din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, la Voroneţ a avut loc Seminarul „Start într-o carieră de succes”, în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava, eveniment ce şi-a propus orientarea profesională a tinerilor participanţi pentru alegerea viitoarei meserii în acord cu abilităţile şi deprinderile lor. De asemenea, seminarul a vizat informarea acestora cu privire la meseriile din domeniile STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică). 25 de elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (CTIA) Suceava şi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava au luat parte la discuţii. 

Lectorii au prezentat domeniile şi meseriile cerute pe piaţa muncii, interes deosebit fiind pentru biologia sintetică, genetică, astronomie, fizică, tehnologia informaţiei şi inginerie. Au susţinut prezentări: prof. drd. Olivia Macovei (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară), prof. Ioan Adam (Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad), prof. Sorin Galer (Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi), prof. dr. Cristian Oprişan (Liceul „Regina Maria” Dorohoi), ing. drd. Gabriel Anastasiu (Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc), prof. Victor Şutac (Colegiul ”Petru Rareş” Suceava).

„Rezultatele proiectului au constat în faptul că 25 de tineri şi-au îmbunătăţit deprinderile de a căuta eficient informaţiile necesare orientării şcolare şi profesionale şi au fost informaţi cu privire la posibile domenii ocupaţionale şi meserii de viitor”, a punctat prof. Olivia Macovei, coordonatoarea proiectului.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu CTIA Suceava, Colegiul „Petru Rareş” Suceava, MILSET România (reprezentat de prof. univ. dr. Dan Milici) şi cu sprijinul ESERO. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliere pentru o carieră de succes, pentru liceeni din judeţ.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliere pentru o carieră de succes, pentru liceeni din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei